Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Zo leer je je kind een goede slaapgewoonte aan

Op 15 maart is het de Dag van de Slaap, maar wat als het je kinderen zijn die je wakker houden? Een kind dat ‘s nachts veelvuldig wakker wordt, bij het naar bed gaan steeds uit bed komt of veel te laat gaat slapen kan ouders tot wanhoop drijven. Professor Stijn Verhulst, hoofd van het slaapcentrum voor kinderen van het UZ Antwerpen, ziet deze ouders op zijn spreekuur. Met zijn tips leert elk kind (en elke ouder!) weer goed te slapen.  

1 reactie

  • Tim Claes

    5 jaar geleden
    Experts raden een vast patroon aan. Altijd op hetzelfde uur gaan slapen en opstaan. Niet evident in een maatschappij die het belang van slaap banaliseert en je steeds meer prikkels geeft om uit te stellen dat je gaat slapen. Overigens is een natuurlijke slaap eerder afhankelijk van het afwisselen van licht en donker. Wat wil zeggen dat je in de winter vroeger zou moeten gaan slapen en later opstaan dan in de zomer. Wat ook weer niet haalbaar is.
  1. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.