Nieuwe nederlaag voor May: overweldigende meerderheid stemt tegen brexitakkoord

Het Britse Lagerhuis heeft de brexitdeal van premier Theresa May opnieuw verworpen. Het akkoord kreeg 242 stemmen voor en 391 tegen. In de aanloop naar de stemming was al duidelijk geworden dat de regering vermoedelijk opnieuw een zware nederlaag stond te wachten. Het Lagerhuis stemde in januari ook al tegen de deal die May heeft gesloten met de Europese Unie. Toen waren 432 Lagerhuisleden tegen en 202 voor. Het Verenigd Koninkrijk heeft nog zeventien dagen te gaan tot het vertrek uit de EU. Nu de deal van May weer is afgewezen, mag het Lagerhuis de komende dagen stemmen over hoe het verder moet. Herlees hier hoe deze bewogen dag in het Britse House of Commons verliep.

121 reacties

  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Wordt het geen tijd dat Europa zegt "Genoeg geleuterd, jongens. Eruit! Dat is wat jullie wilden. Salut en de kost!"
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    t Zal wel weer zoiets worden als; hevige sneeuwval, 3 dagen op voorhand voorspeld, treft ruimingsdiensten, overheid en bedrijfsleven onvoorbereid op dergekijke catastrofe, 't Zal wel overwaaien dachten ze.
  • Verstappen Martine

    5 jaar geleden
    Gewoon buiten schotten ze hebben er zelf voor gekozen. Niets bijdragen en dan nog veel noten op hunne zang. Zien zichzelf nog steeds als de grote veroveraars.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    17 miljoen is wiskundig gezien MINDER dan 66 miljoen. Dat is de harde waarheid. Daar kan je niets anders van maken. Na een komt twee enz. En als je er iets anders van wil maken moet je terug naar af. Naar eerste studiejaar.
  • christoph vermeirssen

    5 jaar geleden
    Vroeg of laat zal de Europese Unie één van de grootste vergissingen blijken te zijn van de afgelopen 800 jaar. Een geschiedenis van wantrouwen haat, onderlinge twisten van 800 jaar tussen landen, graafschappen en dwergstaten. Is er één iemand die ooit zal geloven dat Frankrijk of Duitsland hun macht afgeven aan elkaar. Het enige positieve is dat de EU een vrijhandelszone heeft gemaakt die het makkelijker en goedkoper maakt. Maar dat kan door onderlinge akkoorden maken ook gebeuren.