Dokter Marc Cosyns.
Volledig scherm
Dokter Marc Cosyns. © Photonews

Gentse arts pleit voor wetswijziging: “Eerst hartdonatie, dan euthanasie”

Mensen die voor euthanasie kiezen, moeten ook hun hart kunnen doneren voor orgaantransplantatie. Dat vindt dokter Marc Cosyns. Hij pleit in Het Nieuwsblad voor een wetswijziging. Wim Distelmans, voorzitter van de euthanasiecommissie, vindt dat op ethisch vlak niet realistisch.

15 reacties

  • Liliane Coeckx

    5 jaar geleden
    Dit vind ik te ver gaand euthanasie is al zwaar en nu wil men die organen ook nog? Wat een wereld wordt dat zeg, ik hoef zeker geen orgaan laat mij maar gewoon sterven.
  • Resist You

    5 jaar geleden
    Dat zal ikzelf wel beslissen wat er met mijn organen gebeurt, en niet een of andere arts !
  • doris dierendonck

    5 jaar geleden
    hartdonatie en euthanasie .... moeilijk.. het resultaat is voor jezelf idem. Maar als je er zelf voor kan kiezen, en je iemand kan helpen dan vind ik het eigenlijk nog zo slecht niet. Er is altijd een pro en een contra, zelf zou er wel voor kiezen, maar voor de naaste familieleden, is dat een ander gegeven. Ook daar vind ik moet je aan proberen te denken. Het moet voor de achterblijvers zeker niet gemakkelijk zijn. En als moeder vind ik dat heel moeilijk..
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Dat heeft met ethiek niets te maken, enkel met de schroom die de artsen hebben of de familie. Diegene die euthanasie wil wil gewoon sterven. En als hij of zij er mee akkoord is dat het hart gedoneerd wordt dan is er absoluut geen ethisch probleem. Indien ik ooit euthanasie zou willen dan mogen gerust alle bruikbare organen gedoneerd worden. Dat kan mensenlevens redden of de levenskwaliteit van anderen heel erg verbeteren. Dàt is ethiek, beste mensen.
  • Frank Van Tienen

    5 jaar geleden
    Waar haalt die dat in zijn hoofd ??? Het is beschamend dat er mensen wetten willen opleggen aan iemand die zijn leven wilt beëindigen ! Wie denkt hij wel wat hij is ?