BELGAONTHESPOT
Volledig scherm
© BELGAONTHESPOT

Nouveau job? Le prochain stop! VDAB en Actiris zetten Brusselaars bus op naar job in Vlaamse rand

Werkzoekende Franstalige Brusselaars de stap laten zetten naar de vrije vacatures in de Vlaamse rand. Dat is het doel van de nieuwe campagne “Nouveau job? Le prochain stop!" die door arbeidsbemiddelingsdiensten VDAB en Actiris werd gelanceerd. Met een "job on, hop off"-bus werden kandidaten van aan het Brusselse Muntplein naar potentiële werkgevers in de Vlaamse rand gebracht.

4 reacties

  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    Brusselaars die naar Ninove afzakken spreken doorgaans geen Nederlands. Of ze daar komen werken is nog een andere vraag :-)
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Ergste is ongeschoolde Vlaming inBXL moet Frans kennen Geschoolde Brusselaar vind dat geen Vlaams /Nederlands-Engels -moet kennen Te moeilijk Alsof dat Frans-Engels niet moeilijk is voor !!!In plaats muziek was cassette met FRans-of Engels tijdens bus-tramreis Dagelijks!!Dat word te weinig meegedeeld !!oefenen !!
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Dit initiatief moesten ze ruim 30 jaar geleden al hebben genomen. Ik hoor dikwijls het verwijt dat Vlamingen 100 jaar geleden maar al te blij waren dat ze in Wallonië konden gaan werken. Mijn antwoord daarop is "inderdaad, de Vlaming GING toen in Wallonië WERKEN" Sinds de jaren 70 liggen de kaarten anders, maar veel Walen vertikken het om hetzelfde te doen als de Vlaming 100 jaar geleden
  • Jens van den Broeck

    5 jaar geleden
    VDAB steekt mij dan op een cursus Frans om in m'n eigen Vlaamse stad te werken, en die Franstaligen worden gewoon in het Frans bediend in de rand. Le prochain stop? Curus Nederlands ja!