Slecht functionerende lichten zijn de voornaamste reden waarom wagens vorig jaar werden afgekeurd.
Volledig scherm
Slecht functionerende lichten zijn de voornaamste reden waarom wagens vorig jaar werden afgekeurd. © photonews

1 op de 5 wagens raakt niet door Vlaamse autokeuring

De instellingen voor de autokeuring in Vlaanderen keurden in 2018 20 procent van de gecontroleerde voertuigen af. Dat is 1 procent meer dan in 2017 en 2016. Ook in 2015 werd 1 wagen op de 5 afgekeurd. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Karin Brouwers (CD&V).

21 reacties

  • Bob Fréson

    5 jaar geleden
    Ben laatstleden naar de keuring geweest met een klein hartje. Auto 4 jaar oud, dus voor de eerste keer. Klein sterretje in voorruit rechts. Nog altijd de eerste fabrieksbanden met iets meer dan 50.000km. Wel, ik moet zeggen 2 vriendelijke gasten hebben mijn auto gekeurd, niks gezegd van sterretje, alhoewel ze het allebei gezien hadden. Van banden niks gezegd. Mag binnen 2 jaar pas terug. Ging heel vrolijk terug naar huis. Mijn dag was goed, heel goed, dank zij het vriendelijke personeel.
  • Robert Bruyland

    5 jaar geleden
    De voornaamste reden zijn slecht functionerende Vl keuring.Mijn auto rijd op cng en na zes jaar weten ze nog altijd niet hoe er aan te beginnen als ik me aanbied .De eerste keer was voor een trekhaak , ondanks deze zo af-fabriek geleverd werd moest ik naar de keuring. tijdens de keuring kreeg ik 2 x de opmerking dat mijn "LPG" niet goed hing , terwijl dit CNG is. Er bestonden toen nog geen stickers voor CNG en het kartonnen vierkantje dat ik van het internet haalde was niet geldig.
  • Erwin Lambrechts

    5 jaar geleden
    ik doe gemiddeld 130 keuringen per jaar voor mijn werk en voor de belachelijkste dingen keuren ze af bijvoorbeeld een voertuig 4 jaar oud waarvan de banden niet comform zijn terwijl het voertuig met die banden uit het fabriek gekomen is en in 50 procent lichten die niet goed staan de helft van ons wagenpark moet terug voor herkeuring voor belachelijk dingen ik durf gerust met verborgen camera aantonen dat de lichten altijd goed staan want de wagens gaan steeds 2 weken vooraf binnen in de gar
  • Walter De Vuyst

    5 jaar geleden
    Autokeuringen gebeuren op een eerlijke manier en als er dan eens gebreken worden gevonden wordt dit onmiddellijk medegedeeld zodat de eigenaar zich in orde kan stellen voor een herkeuring . Diegenen die kritiek hebben op deze keuring moeten maar eens een kijkje gaan nemen bij malafide autohandelaars die van een wrak terug een rijklare auto willen maken .
  • Miguel Quidouce

    5 jaar geleden
    Aan degene die beweren dat ze een blokje omreden en vervolgens wel door de keuring raakten, wil ik toch even het volgende vragen. Waarom heb je dit in godsnaam niet op beelden vastgelegd, zodat heel België die kan zien?.. Mijn wagen moet pas binnen 2 jaar naar de keuring maar na het lezen van sommige mensen hun ervaring, kan ik je wel verzekeren dat ik het hele proces zal filmen! Weliswaar niet met de gsm, maar met een dashcam.. Als dit echt is, voel ik nu al een proces opkomen.