© vtm

Bart De Wever hard voor Kris Peeters: “Een droevig einde als vicepremier”

Luk Alloo gaat in ‘Alloo bij Bart De Wever’ geen enkel thema uit de weg. Zo wil hij weten wat De Wever zou doen als hij geen politicus meer was. “Reizen organiseren naar sites waar echt dingen gebeurd zijn”, is het verrassende antwoord van de Antwerpse burgemeester. Volgens De Wever is het daarvoor nog alleen wachten op zijn pensioen. En dat pensioen komt er volgens de N-VA-topman sowieso, wanneer de kiezer hem wegstemt.

jtp

“Dat is het lot van elke politicus: het eindigt nooit mooi”, klinkt het bij Bart De Wever. “Er zijn geen uitzonderingen. Kijk nu naar Kris Peeters, die de Europese lijst moet trekken: dat is een droevig einde, als vicepremier. Iedereen weet, dat is eigenlijk uw pensioen. De Romeinen zouden gezegd hebben: ‘Ga naar huis, laat uw bad vollopen en zet uw aderen open, u bent niet meer nodig.’”

CD&V-voorzitter Wouter Beke haalt op Twitter zwaar uit naar de “ echt degoutante” uitspraken van Bart De Wever: “Klasse, je hebt het of je hebt het niet. Een echt degoutante uitspraak van mijn collega. Politiek debat mag hard en stevig zijn, maar vraagt een minimum aan respect. De bodem lijkt nu helemaal weggeslagen”, vindt de CD&V-voorzitter op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De volledige aflevering van ‘Allloo bij’ zie je dinsdagavond om 21.45 uur op VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER