Direct naar artikelinhoud
Politiek

Goedele Liekens op Vlaams-Brabantse kamerlijst voor Open Vld

Goedele Liekens op Vlaams-Brabantse kamerlijst voor Open Vld
Beeld Photo News

Goedele Liekens stapt in de politiek. De seksuologe en mensenrechtenactiviste krijgt de derde plaats op de lijst van Open Vld in Vlaams-Brabant.

Liekens versterkt de lijst van Maggie De Block en heeft met haar derde plaats een verkiesbare plaats in handen. Met Goedele Liekens heeft Open Vld nu ook een mensenrechtenactiviste beet. Liekens, Vlaanderens bekendste seksuologe, is namelijk ook goodwillambassadrice voor de VN.

“Ik engageer me al jaren op mijn manier voor een betere samenleving. Dit is de logische volgende stap. Ik kan niet langer aan de zijlijn blijven staan”, verklaart Liekens de stap naar de politiek. “Politiek werkt misschien traag, maar als VN-ambassadeur heb ik geleerd dat verandering er niet komt door met een stormram op deuren te beuken, wel door de dialoog aan te gaan en zelf de handen uit de mouwen te steken. Dat wil ik nu doen.”

‘Ik engageer me al jaren op mijn manier voor een betere samenleving. Dit is de logische volgende stap. Ik kan niet langer aan de zijlijn blijven staan’

Lijsttrekkers Gwendolyn Rutten en Maggie De Block zijn trots op hun kandidaat: “Goedele is een echt rolmodel, voor vrouwen én voor mannen. Haar engagement overstijgt letterlijk alle grenzen. We zijn blij dat ze dit nu ook in de politiek wil tonen. Ze is een aanwinst voor onze liberale partij, en binnenkort hopelijk ook voor het federaal parlement, waar ze ongetwijfeld haar ongezouten mening zal geven. Ze gelooft net als wij dat we enkel door samen te werken vooruit kunnen.”

Witte konijnen

In Vlaams-Brabant toverde al de ene na de andere partij witte konijnen uit de hoed. Vlaams Belang kon de oprichter van Schild & Vrienden, Dries Van Langenhove, strikken. Groen plaatst deradicaliseringsambtenaar Jessika Soors op de lijst. En Theo Francken (N-VA) krijgt vrouwenrechtenactiviste Darya Safai naast zich.