N-VA’ers Peter De Roover en Karl Vanlouwe.
Volledig scherm
N-VA’ers Peter De Roover en Karl Vanlouwe. © BELGA

N-VA wil volledige grondwet voor herziening vatbaar verklaren voor staatshervorming

N-VA wil de volledige grondwet voor herziening vatbaar verklaren, om het volgende parlement alle ruimte te geven om het land te hervormen. De partij wijst er opnieuw op dat die afspraak was opgenomen in de zogenaamde Atomaschriftjes van het regeerakkoord. Echte partners heeft N-VA voorlopig niet, aan Franstalige zijde doen zelfs alle grote partijen de deur dicht.

19 reacties

  • eddy wauters

    5 jaar geleden
    Laat ons beginnen met aanpassen dat ministers NIET onschendbaar worden voor hun daden. En dat ze bij bedrog hun volledige eigendom ( en ook die van familieleden) verliezen dan. Ze zullen heel wat verzichtiger omspringen dan met onze zuur verdiende centen!
  • Lydja-Kiki Huygens

    5 jaar geleden
    Sommigen hebben een glazen bol wrs, hoe kan je anders zo zeker zijn dat NVA niet in de regering zou zitten! Best mei afwachten en zien waarmee ze ons opzadelen...
  • bob jansens

    5 jaar geleden
    ik begrijp nva niet; ze willen dat de grondwet gewijzigd kan worden terwijl ze volgende legislatuur zelf in de oppositie zullen zitten, de volgende federale regering zal immers een veelkleurige regering zijn zonder nva
  • Anne Callebaut

    5 jaar geleden
    Veeeeeel bla bla zoals altijd bij den NVA,maar iets doen. Ja,het geld uit je zakken halen dat kunnen ze en hun zelf verrijken.
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Het zou voor elk landsdeel het beste zijn, ieder verantwoordelijk voor zijn eigen huishouden.