Op korte tijd vonden twee crashes plaats met het nieuwe vliegtuigtype van de Amerikaanse constructeur Boeing. Ook het Belgische luchtruim wordt nu verboden gebied voor Boeing 737 MAX-vliegtuigen.
Volledig scherm
Op korte tijd vonden twee crashes plaats met het nieuwe vliegtuigtype van de Amerikaanse constructeur Boeing. Ook het Belgische luchtruim wordt nu verboden gebied voor Boeing 737 MAX-vliegtuigen. © AP

Vluchten met Boeing 737 MAX verboden in volledige Europese luchtruim

Nadat eerder acht Europese landen, waaronder België, hadden besloten dat er voorlopig niet meer mag worden gevlogen met de Boeing 737 MAX, heeft de Europese luchtvaartautoriteit EASA nu een verbod aangekondigd op vluchten met het in opspraak gekomen toestel voor het volledige Europese luchtruim.

39 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @pieter De Potter "Erg dat tegenwoordig mensen verongelukken door een fout in de software." Slecht nieuws, Pieter, met de automatische systemen in en zelfrijdende auto's zullen er nog velen sterven door een fout in de software. Hoe lang werkt uw smartphone zonder dat u die op een fout kan betrappen...
  • Karel van Velzeke

    5 jaar geleden
    moest den Boeing Europees zijn zou dit zeker niet gebeuren ,zo zie je maar weer....
  • Mireille Ven den Broeck

    5 jaar geleden
    Er wordt door Europa een politiek spelletje gespeeld !
  • Mark pauwels

    5 jaar geleden
    van al die specialisten hier - hoeveel zijn er piloot ? misschien even het expertenrapport afwachten !
  • Ronald Van Ee

    5 jaar geleden
    het voordeel van de moderne tijd alles met computer en afstand bediening ! vroeger stonden de belangrijke onderdelen via kabels in verbinding en kon er nog ingegrepen worden op manuele manieren in nood ! nu een kortsluiting of los draadje en als een baksteen naar beneden nu zijn het vliegtuigen waar een piloot bijna kan slapen tijdens de vlucht ! en binnen kort de tientonners en de gewone auto´s op onze wegen hé ! lekker veilig een auto en vrachtwagens zonder chauffeur ???