De overblijfselen van deze wolharige mammoet werden gevonden van Ierland tot in de oostkust van Noord-Amerika.
Volledig scherm
De overblijfselen van deze wolharige mammoet werden gevonden van Ierland tot in de oostkust van Noord-Amerika. © Getty Images

Cellen van bevroren mammoet na 28.000 jaar gereactiveerd, herrijzenis zit er echter niet in

WetenschapVorsers zijn er in Japan in geslaagd cellen van een bevroren mammoet te reactiveren die 28.000 jaar oud zijn, door ze in te planten in eicellen van muizen. De kans is echter klein dat de mastodont weer tot leven gebracht wordt.

5 reacties

  • mich lee

    5 jaar geleden
    Jos Spriet-Dewaele: van welk zoogdier de eicel is speelt geen rol, de cel is enkel maar de 'wand' en die is bij elk zoogdier gelijk. Het zijn beiden zoogdieren en ze lijken dus WEL heel erg op elkaar. Omdat er geen celdeling ontstond maakt het overigens weinig uit van welk zoogdier de eicel was.
  • Heimo Davidts

    5 jaar geleden
    Seffens hebben we grote muizen met slachtanden. Weg muizevallekes.
  • Gerry Basterd

    5 jaar geleden
    Wie steekt dat nu in eicel van een muis. Steek dat eens in een eicel van een olifant dat gaat een ander effect geven.
  • Jos Spriet-Dewaele

    5 jaar geleden
    Vraag me af of ze die cellen niet beter ingeplant hadden in b.v een olifant Men zegt soms van een mug een olifant maken maar denk niet dat er ook maar 1 gelijkenis is tussen de muis en de olifant
  • Frank Willems

    5 jaar geleden
    Waarom moet een uitgestorven diersoort met alle macht terug tot leven gewekt worden? Omdat het kan? Wie zegt dat deze soort kan overleven in de huidige context en het huidige klimaat? Spelende wetenschappers...
  1. Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwijnen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”
    PREMIUM
    41

    Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwij­nen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”

    Jaar na jaar worden in Vlaanderen steeds meer everzwijnen geschoten door jagers, vorig jaar waren het er een goeie 3.000. Maar wie denkt dat dit fataal nieuws is voor de soort die pas in 2006 zijn herintrede deed in onze contreien, heeft het helemaal mis. Sterker nog, het stijgende afschot wijst net op een toename van het aantal wilde zwijnen in onze bossen, op onze akkers en – helaas ook – in onze dorpskernen. “Met hoeveel ze zijn, weten we niet”, erkent Jolien Wevers, sinds twee jaar Vlaams everzwijncoördinator. Maar waar zitten ze al? En hoe ver kunnen ze nog oprukken?
  2. Je kent hem van Jurassic Park en nu blijkt de film nog te kloppen ook: de triceratops was een kuddedier

    Je kent hem van Jurassic Park en nu blijkt de film nog te kloppen ook: de tricera­tops was een kuddedier

    Een ontdekking van formaat: de triceratops leefde meer dan 67 miljoen jaar geleden in kuddes in plaats van alleen. Waarom dat wel degelijk belangrijk is, vertelt paleontoloog Jimmy de Rooij van het Nederlands natuurhistorisch museum Naturalis, die er woensdag op promoveert. “Ze zijn met z’n vijven tegelijk verdronken”, zegt hij over een erg spectaculaire vondst in de VS. “We jubelen nu over de ontdekking, maar voor hen was het niet zo leuk.”
    Leiden