© REUTERS

Bayern-coach Kovac verwacht spektakel: “Duel met Liverpool is crème de la crème”

Bayern München probeert zich woensdag tegen Liverpool te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De Duitse grootmacht gaat resoluut voor de kwalificatie, maar moet na de 0-0 in de heenwedstrijd nog vol aan de bak. “Liverpool is met afstand de ploeg die het beste omschakelt”, is Bayern-coach Niko Kovac op zijn hoede voor ‘The Reds’.

Maarten Delvaux

“Morgen nemen twee sterke teams het tegen elkaar op”, stak de 47-jarige Kroaat dinsdag van wal op een persmoment. “We zullen de crème de la crème van het mondiale voetbal te zien krijgen. Heel de wereld zal toekijken, maar ik ervaar het als een positieve druk. Hoe meer het einde van het seizoen nadert, des te gefocuster mijn spelers zullen zijn. In het voetbal is het onmogelijk om voorspellingen te doen. De vorm van de dag is vaak beslissend en ik hoop dat die in ons voordeel zal uitdraaien.”

Bayern geraakt in eigen land stilaan onder stoom. De Duitse kampioen moest heel het seizoen achtervolgen op Borussia Dortmund, maar heeft Axel Witsel en co intussen aan kop van de stand bijgebeend. Afgelopen weekend hakte het team uit Beieren Wolfsburg nog met 6-0 in de pan. Keeper Manuel Neuer hoopt dat zijn teammaats tegen Liverpool even goed bij schot zijn.

“We spelen thuis en willen hier altijd winnen”, verklaarde de 32-jarige doelman. “De match voelt aan als een finale met twee topteams. Geen van de twee wil een fout maken. We zullen in de verdediging bij de les moeten zijn en er aanvallend meer moeten staan dan op Anfield. Maar ons doel is zoals gezegd simpel: we willen de Allianz Arena in vuur en vlam zetten en gewoon winnen.”

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer