Wouter Beke reageert op “degoutante uitspraak” van De Wever: “Je hebt klasse, of je hebt het niet”

Ooit is het rijk van Bart De Wever (N-VA) uit. Dat staat in de sterren geschreven, zegt hij zelf in het programma “Alloo bij Bart De Wever”. “Elke politieke carrière eindigt een beetje droevig.” De Wever geeft zelfs een voorbeeld: zijn voormalige uitdager Kris Peeters (CD&V) die naar Europa trekt.

agy

© BELGA

“Er zijn geen uitzonderingen”, zegt De Wever. “Het eindigt altijd een beetje droevig. Kijk nu naar Kris Peeters, die de Europese lijst moet trekken: dat is een droevig einde, als vicepremier. Iedereen weet, dat is eigenlijk uw pensioen. De Romeinen zouden gezegd hebben: Ga naar huis, laat uw bad vollopen en zet uw aderen open, u bent niet meer nodig. En nu word je naar het Europees parlement gestuurd.”

Een messcherp verdict voor Peeters, die door De Wever al bijzonder hard aangepakt was tijdens de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen. Zo had de Antwerpse burgemeester zijn rivaal als “transmigrant” bestempeld. En Peeters is al langer een geliefd mikpunt van N-VA’ers, die hem een blok aan het been binnen de federale regering vonden.

Alleen lijkt De Wever zo ook wel te bevestigen dat de overstap van Vlaams minister-president en partijgenoot Geert Bourgeois een pensionering is. Nochtans wilde niemand bij de partij dat gezegd hebben.

De uitspraken zetten alvast kwaad bloed bij CD&V. “Klasse, je hebt het of je hebt het niet”, zegt partijvoorzitter Wouter Beke (CD&V). “Een echt degoutante uitspraak van mijn collega.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer