Viertal dieven krijgt tot twintig maanden cel voor diefstallen bij blinde man

© Shutterstock

De correctionele rechtbank van Leuven heeft vier beklaagden veroordeeld tot celstraffen tot twintig maanden voor twee diefstallen bij een blinde man in Tienen. Zij wisten dat het slachtofer visueel gehandicapt was en gebruikten geweld toen ze op heterdaad betrapt werden.

jvh

Simon R., Tharan H., Michaela V. en Maxim C. stonden terecht voor zes diefstallen met braak, bedreiging en geweld in Tienen van september tot november 2018. Een blinde man kreeg op 21 november vorig jaar in één dag tweemaal het ongewenste bezoek van het gezelschap. Rond 2 uur in de nacht stalen de inbrekers kleding en schoenen. De buit was blijkbaar te mager want om 10.25 uur keerden ze terug naar de woning in Tienen. Twee van hen werden op heterdaad betrapt door de bewoner. Ze gebruikten geweld in hun vluchtpoging. Dat getuigde onder meer een werknemer van de groendienst van de stad Tienen.

Een ander slachtoffer van het viertal was het Overkop-huis in Tienen dat een klein jaar voordien geopend was als een van de vijf huizen in Vlaanderen waar jongeren een luisterend oor vinden. Daar ontvreemdden ze een kistje met cash geld en een kluis.

Simon R., Tharan H. en Michaela V. kregen effectieve celstraffen van respectievelijk twintig, vijftien en acht maanden. Maxim C. werd veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel onder probatievoorwaarden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen