Op de foto ziet u onder meer Dries Cornelissens (Youth for Climate), Mathilde Thoreau (Students for Climate), Bakou Mertens (Students for Climate), Louise Vanden Abeele en Wies Descheemaecker (Workers for Climate). Ook de Teachers for Climate waren present.
Volledig scherm
Op de foto ziet u onder meer Dries Cornelissens (Youth for Climate), Mathilde Thoreau (Students for Climate), Bakou Mertens (Students for Climate), Louise Vanden Abeele en Wies Descheemaecker (Workers for Climate). Ook de Teachers for Climate waren present. © BELGA

Grote klimaatstaking nadert: "Dynamiek is zo groot dat we geen overzicht hebben van alle acties"

KlimaatVerschillende klimaatorganisaties hebben samen op een persconferentie een laatste balans opgemaakt van de ‘Wereldwijde staking voor het klimaat’ die vrijdag plaatsvindt. "De dynamiek is zo groot dat we geen overzicht hebben van alle lokale acties", zegt Bakou Mertens van Students for Climate.

56 reacties

  • dirk de smet

    5 jaar geleden
    te gek voor woorden ,doe de producent van de smeerlapperij betalen,dat zal wat anders worden als het om grote winsten gaat ,de jeugd zonder vel over de buik,blijkbaar gaan ze niet lang genoeg naar school want erg slim en bewust zijn ze elf niet met het heen ze op hun nek halen de betalingen voor hun toekomst,kinderen baas je ziet het overal,ze denken ze alles mogen en ze onschendbaar zijn
  • Ludo Van Uffelen

    5 jaar geleden
    Hopelijk kunnen deze brossers evengoed studeren als staken en kunnen wij binnenkort briljante klimaat-wetenschappers verwachten! Die kunnen dan de Koolstof uit de CO2 halen, kan niet moeilijk zijn, bomen en planten kunnen het! Koolstof kan dan gebruikt worden voor industriële doeleinden! Ook de waterstof uit H2O (water) en dit dan gebruiken om onze auto, vrachtwagens en boten aan te drijven. Misschien wel een paar kern-fysicussen die er in slagen om nieuwe, veilige kerncentrales te bouwen.
  • jean pierre Tibermont

    5 jaar geleden
    Die klimaat betogingen verliezen helemaal hun geloofwaardigheid als men scholen verplicht daar aan deel te nemen,het begint op de Chinese republiek te lijken daar zijn betogingen voor het systeem ook verplicht !
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Nu is het niet alleen het land van de stakende treinen maar ook van de stakende scholen. Tijd om naar het land van de rijzende zon of van de glimlach te verhuizen.
  • stefan ceulemans

    5 jaar geleden
    De rijken blijven vervuilen da mag allemaal maar de kleine man betaald... Lost dat iets op nope...