Al rennend steken migranten de grens over tussen Kroatië en Hongarije. Archieffoto uit 2015.
Volledig scherm
Al rennend steken migranten de grens over tussen Kroatië en Hongarije. Archieffoto uit 2015. © AP

AI: “EU medeplichtig aan politiegeweld tegen vluchtelingen en migranten in Kroatië”

De Europese regeringen zijn medeplichtig aan het systematisch, onwettig en vaak gewelddadig terugdringen en collectief uitzetten van duizenden asielzoekers naar smerige en onveilige vluchtelingenkampen in Bosnië-Herzegovina. Dat zegt Amnesty International vandaag in een nieuw rapport. Ze knijpen een oogje toe voor het gewelddadig optreden van de Kroatische politie en financieren zelfs hun activiteiten.

10 reacties

  • michel goethals

    5 jaar geleden
    stuur allen terug......hier is geen plaats en die mensen die ze willen ontvangen ....ok , maar op uw kosten en verantwoordelijkheid
  • Ibn Marouf

    5 jaar geleden
    Kroatië mag en moet zijn grondgebied verdedigen!
  • Derek Beuckelaers

    5 jaar geleden
    Merkwaardige redeneringen, het is nooit de schuld van de migranten en de budget vluchtelingen. AI, die zelfs niets zou kunnen doen zonder het geld van deze "boosdoeners" zou zelf beter eens nadenken ipv zich schuldig te maken aan deze mensenhandel en geforceerde schuldgevoelens.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Is OK, ze hadden nog harder moeten optreden. Immigratie ja, maar gecontroleerd en niet zomaar een land binnenstormen. Dat moeten wij bij hun ook niet doen.
  • Benny Marcelo

    5 jaar geleden
    A.I. heeft geen enkele democratische legitimiteit. Waar ze zich vroeger bezighielden mensen te verdedigen die omwille van hun mening vervolg zijn houden ze zich nu bezig met politiek en het verdedigen van (soms zware) misdadigers. Hun mening is dus niks waard.