© ©Walter Saenen - WAS

Showtex rijft prestigieuze prijs binnen

ShowTex, een bedrijf uit Zwijndrecht dat spiegels voor theatershows en decorstukken voor optredens van onder andere Ellie Goulding maakt, is de Excellente Onderneming van het Jaar.

christof willocx

De ondernemersorganisatie Voka Antwerpen-Waasland heeft het bedrijf ShowTex uit Burcht, een deelgemeente van Zwijndrecht, donderdagavond tot Excellente Onderneming van het Jaar gekroond. De prijs wordt elk jaar uitgereikt, en dient vooral als visitekaartje om meer klanten aan te trekken.

Het bedrijf maakt in Burcht de klassieke rode doeken voor theaters en evenementen. “We zorgen ervoor dat ze brandwerend zijn en dat ze makkelijk kunnen worden getransporteerd”, zegt Bo Bettens, marketingverantwoordelijke van ShowTex. “Ook de ophangsystemen en de aansturingstechnologie om de doeken open en toe te krijgen, worden in Burcht gemaakt.”

ShowTex maakte ook decorstukken voor de tournee van superster Ellie Goulding en projectieschermen voor de huidige Big Love Tour van de popgroep Simply Red. De schermen zijn twee tot acht meter hoog, nemen verschillende vormen aan en torenen hoog boven de groepsleden van Simply Red uit, waardoor ook de mensen op de achterste rijen de show goed kunnen zien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER