© Photo News

16 vluchten vertraagd door staking op luchthaven van Charleroi, verkeer op Brussels Airport hervat

Als gevolg van acties van de luchtverkeersleiders van Skeyes zijn woensdagochtend zestien vertrekkende vluchten op de luchthaven van Charleroi vertraagd. Dat is vernomen van Vincent Grassa, woordvoerder van Brussels South Charleroi Airport (BSCA). Sinds 6 uur is het luchtverkeer op Brussels Airport hervat, zo leert de website van de nationale luchthaven.

De acties van de luchtverkeersleiders startten al dinsdagavond om 22 uur en werden gevoerd in blokken van twee uur. Daardoor zullen er geen vluchten mogelijk zijn op achtereenvolgens Brussels Airport (22-24 uur), de luchthaven van Oostende (24-2 uur) en in Luik (2-4 uur). Woensdag van 4 tot 6 uur was het volledige Belgische luchtruim gesloten. Nadien volgde een actie van twee uur op de luchthaven van Charleroi (6-8 uur).

Om 6 uur heropende het Belgische luchtruim. Daardoor had op Brussel Airport om 6:20 uur de eerste landing plaats, een vlucht uit Kigali van Brussels Airport, kort daarna gevolgd door een vlucht uit Conakry. De eerste vluchten op Zaventem vertrokken om 6.00 uur, naar Lissabon, en om 6.05 uur naar Malaga.

De actie van de luchtverkeersleiders verplaatste zich vanaf 6 uur naar de luchthaven van Charleroi. Zestien vertrekkende vluchten moesten vertraagd worden, en geen enkel vliegtuig kon landen. “Dat zal gevolgen hebben voor de ganse resterende dag omdat deze vliegtuigen rotaties maken en naar Charleroi moeten terugkeren voor andere trajecten”, aldus Grassa.

Er is geen enkele aankomst voorzien op de grootste Waalse luchthaven tijdens de periode van de actie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer