EPA
Volledig scherm
© EPA

Volkswagen wil tot 7.000 banen schrappen

Het Duitse automerk Volkswagen wil de komende vijf jaar 5.000 à 7.000 banen schrappen. Dat heeft de automaker vandaag bekendgemaakt. Bedoeling is op die manier kosten te besparen.

16 reacties

  • Piet van Helsing

    5 jaar geleden
    100 jaar geleden is het de kaarsenmakers niet gelukt op over te stappen op productie van gloeilampen. De huidige autofabrikanten zijn een uitgefaseerde industrie die mee proberen te snoepen van de technologie van electronicareuzen. Schoenmaker, blijf bij uw leest!
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Het wordt hoogstens tijd dat de EU een gemeenschappelijk industrieel beleid uitstippelt anders dreigt Europa irrelevant te worden in de wereld. Onze enige toekomst is een verenigd en meer gecentraliseerd Europa. Je kan natuurlijk dromen van andere oplossingen en dromend ten onder gaan.
  • Kevin Vermeirssen

    5 jaar geleden
    Terugval van verkoop van auto's is gerelateerd aan duurdere auto's en de leninglast die de gewone man niet meer kan afbetalen. Volgende crisis komt eraan.
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Vw is nog slimmer dan de meeste Europeanen! Alle bouw en transport en rusthuizen werken hier met Bulgaren en Roemenen aan een derde van de loonkost! Maar vw gaat ze nu zelfs allen thuis laten! Een prachtige prestatie! Het kan perfect, kijk eens naar you tube naar het filmpje van de productie van de tesla ! Daar zie je enkel robots en geen volk meer!
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    De werkmens is altijd het slachtoffer, we gaan een schoner milieu hebben of dat denken we wel, maar er zal ook een flinke verhoging van de armoede het gevolg zijn van heel die dieselzaak.