Schoolbus aangereden door vrachtwagen: vijf leerlingen gewond

Vijf leerlingen zijn vrijdagochtend gewond geraakt in Sint-Pieterskapelle (Middelkerke), nadat hun schoolbus achteraan werd aangereden door een vrachtwagen. Ook de beide chauffeurs werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Dominique Jauquet

Het ongeval gebeurde in de Diksmuidestraat. De schoolbus van het Sint-Godelievecollege in Gistel had net verschillende leerlingen uit Middelkerke opgehaald en was op weg naar school.

Volgens de verklaring van de busbestuurder moest de man plots remmen voor een motorrijder die slalomde op de weg. De achterliggende vrachtwagenbestuurder kon daardoor een aanrijding niet meer vermijden. De voorruit van de vrachtwagen sneuvelde, de bus liep achteraan schade op.

Vijf leerlingen werden lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook de vrachtwagen- en buschauffeur werden ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De overige leerlingen werden opgehaald met een vervangbus.

De politie van Middelkerke kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen en het verkeer te regelen. Ook burgemeester Janna Rommel-Opstaele kwam ter plaatse. Van de motorrijder is voorlopig geen spoor.

© dji

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen