© ISOPIX

Kim Kardashian keek de voorbije jaren wel heel goed naar de stijl van Naomi Campbell

De stijl van de Amerikaanse realityster Kim Kardashian? Die is aan de naakte kant. Volgens het beruchte Instagramaccount Diet Prada, dat onder meer kopieergedrag in de modebranche in de kijker plaatst, kwam die stijlinspiratie niet vanuit zichzelf. Topmodel Naomi Campbell zit er voor iets tussen...

vwh

Het Britse topmodel Naomi Campbell was in de jaren 90 een van de boegbeelden van modehuis Versace. Zo flaneerde ze tijdens de modeweken onder meer over de catwalk in tie-dye creaties en een lederen mini-jurk.

Nu, zo’n twintig jaar verder, zijn er opvallend veel gelijke kleren te vinden in de garderobe van Kim Kardashian, notoir Versace-fan. Diet Prada snuisterde even in de beeldarchieven en kwam tot de vaststelling dat de ster al een vijftal keer klakkeloos een look van Campbell overnam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Je kunt eigenlijk gewoon elke outfit kopiëren die Naomi droeg in de nineties in plaats van in het geniep samen te weken met Kim”, staat er bij de fotoreeks op Instagram. Diet Prada richt zich hiermee tot Fashion Nova, de Amerikaanse keten die er onlangs werd van beschuldigd dat ze in het grootste geheim samenwerken met Kim om topontwerpen na te maken en vervolgens goedkoop aan te bieden.

Exacte kopie

Een kleine maand geleden verscheen de ster in een vintagejurk van Thierry Mugler op de rode loper van de Hollywood Beauty Awards. Amper een paar uur na haar verschijning was een bijna exacte kopie van de creatie verkrijgbaar op we website van Fashion Nova. Diet Prada beschuldigde de ster en het bedrijf toen van doelbewust kopieergedrag, geregeld nog voor de Kim in de weinig verhullende creatie op het evenement verscheen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer