De Wever: "Het is jammer dat men zich niet realiseert dat er voor elke boodschap ook een ontvanger is".
Volledig scherm
De Wever: "Het is jammer dat men zich niet realiseert dat er voor elke boodschap ook een ontvanger is". © Rutger Lievens, Photonews

Bart De Wever toont geen begrip voor joodse carnavalswagen: “Dit valt niet uit te leggen”

Bart De Wever toont geen begrip voor de praalwagen met twee karikaturale joodse poppen tijdens de 91ste openingsstoet van Aalst Carnaval. “Ik begrijp de geschokte reacties binnen de joodse gemeenschap en in het buitenland. Dit valt niet uit te leggen”, zegt de N-VA-voorzitter op de website van Joods Actueel.

47 reacties

  • Linda D'Haese

    5 jaar geleden
    volgens de Wever is Antwerpen het stad en al de rest is parking of zijn boeren en in stad wonen veel rijke joodse handelaars die er oplos frauderen ,maar een hard werkende mens die zich eens laat gaan met carnaval zonder slechte bedoelingen dat mag niet waar is de zin voor humor ?????
  • Georges Merksem

    5 jaar geleden
    Ja België is zijn humor aan het verliezen , dank zij figuren als onze politici die al die zuurzeikers gelijk geven met hun veel te lange tenen . Dat Bart De Wever iemand is waar ze het onderdeel humor vergeten in te monteren hebben wist ik al lang, maar nu hebben ze zijn gezond verstand er ook nog uitgehaald.
  • Peter

    5 jaar geleden
    Bart, overduidelijk, wiens brood men eet wiens woord men spreekt. De diamant spreekt, Palestijnen ondervinden dit dag na dag ZONDER recht van antwoord!
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Ik sta haaks op de mening van BDW. Er kan niet genoeg gelachen worden met religie. Hij moet natuurlijk aan zijn Joodse kiezers denken in Antwerpen. Het wordt tijd dat religie gezien wordt als marginaal i.p.v. iets waar naar opgekeken en rekening moet worden mee gehouden. Ik zou zeggen tegen Aalst, doe zo verder. Maar lach dan wel met alle religies. Neem ieder jaar een andere op de korrel.
  • Bart Verlooy

    5 jaar geleden
    Voor geld danst de beer.