Michel Barnier vanmiddag in het Europese parlement.
Volledig scherm
Michel Barnier vanmiddag in het Europese parlement. © AP

Barnier zet vraagtekens bij verlenging brexit

Het risico dat het Verenigd Koninkrijk zonder onderhandeld akkoord de Europese Unie verlaat - een ‘no deal’-brexit - is nog nooit zo hoog geweest. Dat heeft Europees brexitonderhandelaar Michel Barnier gezegd in het Europees Parlement, daags nadat het Britse Lagerhuis het akkoord van premier Theresa May voor een tweede keer verworpen heeft. Hij roept Londen op een duidelijke keuze te maken vooraleer een eventueel uitstel van de brexit onderzocht kan worden.

7 reacties

  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Wat Barnier onrechtstreeks zegt is: we zijn bereid om nog een toegeving te doen aan deze maffe Prime Minister. Is hij ook bereid de gevolgen uit zijn zak te betalen?
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Verhofstadt best trainer worden van Liverpool of dubbelganger van Jurgen Klopp. Dat is er terug een graaier minder en die Klopp doet tenminste nog iets om de burger te amuseren!
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Palaveren en graaien dat is hun enige kwaliteit, zie daar Verhogstadt staan roepen en zwaaien. Wat doen die Europse parlementairen ( meer dan zevenhonderd) daar eigenlijk, maar belangrijkste hoeveel kosten die +700 en hun duizenden medewerkers aan de burger. Stop aub Europa want het gaat steeds slechter !!!
  • Sara Peeters

    5 jaar geleden
    Uitstel van executie, dat ze stoppen met hun zever heeft al veel tijd en geld gekost hunne zever. Dat die Britten op hun eiland blijven en uit Europa blijven onstabiel land probeert Europa ook onstabiel te krijgen! Junker niet toegeven in geen enkel geval. Britse bedrijven hebben al laten kennen indien er een deal komt dat ze verhuizen, jullie zijn welkom in Europa meer werkgelegenheid voor ons.
  • Hans Benoit

    5 jaar geleden
    Europa is het zwakke broertje,een bende mietjes,wedden dat ze weeral met de billen bloot gaan voor de UK.Een regelrechte schande.Als dit theater aanhoud dan beter weg met de EU met hun uitgearengeerde graaiende politicie.