Maggie De Block en Theo Francken.
Volledig scherm
Maggie De Block en Theo Francken. © Photo News

De Block: “Systeem humanitaire visa Theo Francken is ontspoord en was gedoemd om tot problemen te leiden”

De collectieve toekenning van humanitaire visa via tussenpersonen zoals onder staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is gebeurd, is een systeem dat "gedoemd is om tot problemen te leiden". Dat concludeert minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) uit het administratief onderzoek dat ze heeft gevraagd na het uitbreken van de zaak rond het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melican Kucam. “Het is duidelijk dat het systeem is ontspoord en dat de misbruiken die aan het licht zijn gekomen daarvan een onvermijdelijk gevolg zijn”, was de minister streng voor haar voorganger.

103 reacties

  • Rik Vang

    5 jaar geleden
    DeBlock doet NIETS buiten Francken schofferen, en alle werkende maatregelen saboteren en daarna met smerige modder smijten! Als haar doortocht op gezondheid dan nog iets had betekend, maar daar werd ook UITSLUITEND de pharma lobby met alle goud bestuifd!
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Gilbert Vermeersch, zijn mensen die beweren niets te weten over smeergeld en de volgende dag zeggen dat ze al maanden op de hoogte zijn dan wel geloofwaardig? Niet dat velen nog opkijken van het betere bochtenwerk van N(V)-Blabla.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Waarom hebben velen het gevoel dat ons Maggie ongeloofwaardig overkomt? Omdat ze de aandacht afleidt van hààr zorg-departement?
  • Annelies Vandenbroeck

    5 jaar geleden
    De heer Francken heeft uit naieviteit, goedgelovigheid of wat ook in dit gedeelte van zijn migratiebeleid fouten gemaakt, maar mevrouw De Block maakt zich hiermee in mijn ogen allesbehalve symphatiek. Wat minder scherpte en leedvermaak zou haar sieren. Zullen zien wat haar opvolger op Soc. Zaken zal vinden.
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Altijd veel respect gehad voor mevrouw De Block, maar dit smelt weg als sneeuw voor de zon. Voorgangers afbreken op doe manier doe je niet en haar eigen beleid is er eentje voor de farmaindustrie. De komende verkiezingen gaan een afgang betekenen voor O-VLD.