Screenshot Twitter
Volledig scherm
© Screenshot Twitter

Gemaskerde tieners schieten vijf kinderen en leerkracht dood in school in Brazilië

Bij een schietpartij in een school in Suzano, een plaats dichtbij de Braziliaanse metropool Sao Paulo, zijn minstens tien mensen omgekomen. De daders schoten zeker zeven scholieren en een medewerker van de school dood. Daarna beroofden ze zichzelf van het leven. Er vielen ook vijftien gewonden.

8 reacties

  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Natuurlijk heeft dit niets met vrije wapendracht te maken; de geweren schieten niet vanzelf. Hier zijn ze verboden en er wordt gemoord met messen.
  • Philippe De Swert

    5 jaar geleden
    Rita De Swaef : Dat is helemaal onjuist, er is absoluut geen verband tussen legaal wapenbezit en misdaad/dergelijke incidenten. De oorzaken liggen meer sociaal. De meeste "vuurwapendoden" in de VS (60%) zijn zelfmoorden, van de rest is 90% criminele afrekeningen in wel gekende buurten in een bepaald aantal steden, met illegale wapens. Een "background check" doet daar niet veel aan.
  • Rita De Swaef

    5 jaar geleden
    Thomas Miller In vergelijking met America, zijn er aanzienlijk minder dergelijke incidenten in landen waar wapendracht aan banden gelegd is... Natuurlijk kan het af en toe gebeuren, maar de bereikbaarheid van wapens beperken en onderwerpen aan een strenge achtergrondcheck, zal veel drama’s vermijden.
  • Ano Niem

    5 jaar geleden
    Thomas, natuurlijk niet. Maar dat mag niet gezegd worden anno 2019. Criminelen houden zich namelijk niet aan de wet. Hadden daar gewapende leerkrachten gelopen zouden de cijfers niet zo desastreus zijn
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Als er weinig controle is en er heel gemakkelijk aan te raken is dan is dat zo goed als vrije wapendracht, Thomas Miller. En de huidige rechtse president en grote Trump aanhanger wil de controle zelfs nog verminderen.