Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

EU wil beter toegankelijke producten en diensten voor mensen met beperking

Smartphones, computers, geldautomaten en tal van andere producten en diensten moeten de komende jaren vlotter gebruikt kunnen worden door de circa 80 miljoen Europeanen met een beperking. Dat is het doel van een richtlijn die het Europees Parlement vandaag in Straatsburg met een kamerbrede meerderheid heeft goedgekeurd.

3 reacties

  • Sven Raets

    5 jaar geleden
    Eindelijk goed nieuws, mijn vrouw is blind maar de helft van de betaalautomaten is aangepast en nog zo vele andere dingen .......
  • erik vercammen

    5 jaar geleden
    Dat ze al eens beginnen met verplichte ondertiteling voor alle Vlaamse zenders ook de commerciële zoals njam, Vitaya en dergelijke. Vaak zijn op programma’s de personages wel ondertiteld maar de narator/presentator niet. Voor mijn dove echtgenoot is dit niet leuk!
  • Peter Van Weereld

    5 jaar geleden
    Maak er ook eens een wet van dat er beel meer parkeerplaatsen moeten komen voor mensen met beperkingen!!
  1. “Sterke vermoedens van kwaad opzet”: parket start gerechtelijk onderzoek na zware brand in voedingswinkel
    PREMIUM

    “Sterke vermoedens van kwaad opzet”: parket start gerechte­lijk onderzoek na zware brand in voedings­win­kel

    Het parket in Antwerpen heeft sterke vermoedens dat er kwaad opzet gemoeid is bij de hevige brand die donderdagochtend gewoed heeft in een Poolse voedingswinkel in de Korte Gasthuisstraat in Turnhout. “Er loopt een gerechtelijke onderzoek”, klinkt het. Stad Turnhout en de brandweer zijn intussen ook een onderzoek gestart naar de brandveiligheid van de appartementsgebouwen erboven. De brandweer moest bewoners evacueren, maar dat verliep zeer moeizaam.
    Turnhout
  2. Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Frederik Delaplace mag voor Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aanblijven als CEO van de VRT. Dalle vindt dat Delaplace een zware inschattingsfout heeft gemaakt, al gebeurde dat met de beste bedoeling en vindt de minister het ook een belangrijk signaal dat de topman zich verontschuldigd heeft. Het is nu zaak het vertrouwen te herstellen, ten opzichte van de medewerkers, de buitenwereld en de betrokkenen, zei Dalle woensdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Volgens Dalle is er zeker ook binnen de VRT duidelijk heel veel wrevel over de manier waarop het allemaal gelopen is.