RV
Volledig scherm
© RV

Politiek akkoord over invoering digitale meters, maar privacyklacht dreigt

De meerderheidspartijen in het Vlaams Parlement hebben een politiek akkoord bereikt over de uitrol van de digitale meters. Iedereen kan kiezen om voor 15 jaar in het huidige systeem te blijven, zodat het rendement gegarandeerd blijft. Maar intussen dreigt een privacyklacht tegen de digitale meter, omdat netbeheerder Fluvius zal instaan voor het databeheer.

57 reacties

  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    De klassieke Ferrarismeter gaan vaak langer mee dan 40 jaar. Die nieuwe slimme meter zou (naar het schijnt) al na 10 jaar vervangen moeten worden. Sommige mensen hebben naast dag- en nachttarief ook nog uitsluitend nachttarief (drijfkracht of 380V). Hoe gaat men dat aanpakken? Ha(r)telijk bedankt Vlaamse regering bestaande uit N(V)-Blabla, CD&V en OpenVLD voor jullie "verstandig" besluit.
  • Kristof Degros

    5 jaar geleden
    Een draadloze versie komt er niet in. En als je vraagt aan Fluvius om je te schrappen dan zijn ze door de GDPR wetgeving verplicht om dit te doen, hoe gaan ze dan iets kunnen bijhouden ? En waarom komen ze in andere landen erop terug ? Die digitale meters hebben maar 1 doel, u meer laten betalen op piekmomenten. En dat zijn net de momenten waarop je moet koken, huiswerk maken etc. Precies of je gaat minder verbruiken door een digitale meter. Je gaat evenveel wasmachines etc draaien op een week
  • Gil Groenewijn

    5 jaar geleden
    Mensen die gedurende de dag meer stroom verbruiken doen hun voordeel met het nieuwe systeem aldus de meerderheid regering Stroom verbruiken op het moment dat die er teveel is, wat een onnozel idee is dat . Alsof je in de zomer op het moment van de meeste stroomproductie ' alle stroom ' kan' gebruiken als je dat al zou willen doen .Waar zit hier nog het idee van besparen op energie ?
  • Patrick Jonkers

    5 jaar geleden
    De technologie is in staat om een robot te laten landen op een asteroïde Ryugu, 314 miljoen kilometer van hier na een "reis" van 4 JAAR. En hier kunnen (willen) ze een digitale stroommeter niet laten terug draaien.....
  • Veerle Ballegeer

    5 jaar geleden
    In Nederland en Groot-Brittanië zijn ze er alvast weer van afgestapt van dat onding die de mensen nog meer op kosten jaagt. Maar ja, van onze Belgische politiekers is geweten dat ze niet verder kijken dan hun neus lang is hé.