REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Brits Lagerhuis stemt tegen brexit zonder akkoord - May wil uitstel van brexit tot 30 juni

In het Britse Lagerhuis hebben de parlementsleden vanavond moeten stemmen over een brexit zonder uitstapovereenkomst met de Europese Unie. De eerste stemming ging over een amendement aan het voorstel, dat stelt dat een ‘no-deal-brexit’ nooit mogelijk zal zijn: niet op 29 maart, maar ook niet daarna. Een nipte meerderheid van de parlementariërs sloot zich daarbij aan. De Britse premier Theresa May wil de brexit nu uitstellen tot 30 juni. Dat blijkt uit de motie die ze morgen ter stemming in het parlement neerlegt.

101 reacties

  • SAM Bedfort

    5 jaar geleden
    Het lagerhuis stemde tegen een no deal. Maar de voorbije weken stemden ze tegen elk akkoord. De Britten hebben een no deal gevraagd, maar de politieke elite van de EU manipuleert de boel op zo'n manier dat er geen Brexit zal komen.
  • avelino garcia

    5 jaar geleden
    Het beste is no deal Brexit want anders gaan de problemen blijven duren. Gedaan is gedaan. En laat de rest maar voort zeveren.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    De EU overweegt een lang uitstel. Dat is een mogelijkheid voor eventueel een nieuwe regering in Londen, eventueel een nieuw referendum en wat nog meer. Er is dus nog niets beslist en tegelijk is het duidelijk, dat andere EU-leden niet zo makkelijk kunnen uittreden. En dat is een goede zaak. Afspraak aldus ergens in 2020, 2021 of nog later?
  • Anita Billen

    5 jaar geleden
    Weer uitstel? Ze wil het gewoon langer trekken om,geen ontslag of ontslagen te worden en zo nog wat aan de macht blijven. Dit spel kost alleen maar geld. STOPPEN hiermee.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    Inderdaad Alan Janssen. Waar zijn onze garanties als EU burger!!!!