Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine
Volledig scherm
Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine © Photo News

Kamercommissie keurt mogelijkheid halftijds pensioen goed

De Kamercommissie Sociale Zaken heeft vandaag het wetsvoorstel goedgekeurd dat het mogelijk maakt halftijds pensioen op te nemen. De tekst, die werd klaargestoomd door minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR), moet langer werken draaglijk maken. De oppositie vreest dat er een val in het voorstel zit.

33 reacties

  • Emiel Vandeplas

    5 jaar geleden
    Bij Proximus bestaat dit al jaren . Zelfs thuisblijven met 100 % wedde ! Maar ja , hoofdaandeelhouder zijn de politiekers, die anders denken dan en geen verantwoording willen afleggen .
  • Nils De Vriendt

    5 jaar geleden
    Dit is weer een maatregel om de elite geld te geven om in de raad van bestuur te zetelen en niets te doen. Een gewone werknemer is op op zijn 60.
  • Ceriel Devos

    5 jaar geleden
    Stel dat je 3000 netto schept, halftijds gaan werken plus halftijds pensioen wordt dan halftijds pensioen van 500 euro, halftijds loon van 1500 euro, is 2000 euro. Lagere lonen wordt niet leefbaar. En dat halftijds pensioen moet berekend worden aan een volledige loopbaan én de jaren dat je halftijds werkt en halftijds met pensioen moeten meegeteld worden a rato 100 procent werk. Anders is dit weer een besparing.
  • Patrick Smorgens

    5 jaar geleden
    Eerst verplicht langer werken;en SWT moet verdwijnen-daarna halftijds pensioen mogelijk-tja,zo blijven die ministers wel bezig.....
  • nico baelde

    5 jaar geleden
    Is weer op maat van de zelfstandigen, halftijds pensioen trekken en volop blijven werken, want wie kan hen kontroleren? Bedankt quickie, zo kennen we u