Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Minister van Pensioenen Bacquelaine sabelt loonakkoord neer

Federaal minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) verzet zich tegen het interprofessioneel akkoord dat de sociale partners eind februari bereikten. Hij kan zich niet vinden in drie pensioenmaatregelen die in het akkoord staan, zo schrijft hij in een brief aan de eerste minister die L'Echo kon inkijken. Premier Charles Michel neemt akte van de brief, meldt Belga. 

35 reacties

  • jan geens

    5 jaar geleden
    @Gino Denil. Iemand die gewoon werkloos is wordt gestuurd door zijn eigen noden en de RVA om terug aan de slag te gaan . Iemand met swt is zot als ie nog verder wil. Vaak betekent terug gaan werken zelfs een vermindering tov vroeger loon en dus vermindering van pensioen . Dat men daar zijn geld in steekt ipv mensen financieel te demotiveren. En dan nog ..iedereen gelijk ? Allerminst !
  • dirk de smet

    5 jaar geleden
    als het over pensioen gaat breekt deze alles af ,zou beter zelf in pensioen gaan anders gaat deze maar tot zijn 75 werken op de band of in de bouw of op gelijk welke fabriek waar arbeid word verricht ,in plaats van op zijn lauweren te zitten en enkel zij n smoel te roeren over het werk van arbeiders ,gelijk die gasten kunt ge werken tot uw 90 ste zelf met een rollator,bwana
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Geen verschil met iemand van die leeftijd die gewoon werkloos is, jan geens. Die vindt even goed niet gemakkelijk werk op die leeftijd. Het is immers werkloosheid met een bedrijfstoeslag. Die toeslag is het enige verschil. En die komt zowel de werkloze, de overheid als de samenleving ten goede. Door meer koopkracht, meer sociale bijdragen en meer belastinginkomsten. Wie er voor opdraait is enkel het bedrijf. Maar het is op zijn minst een compensatie voor de ook uitgeholde opzegvergoedingen.
  • jan geens

    5 jaar geleden
    @Gino Denil. Alleen iemand die met swt is gaat nooit nog gepast werk willen vinden. In veel gevallen gaat ie er zelfs op achteruit ( pensioen) als ie nog maar durft te willen werken . Dat is wel degelijk geen stelsel om iemand AAN de slag te helpen.
  • Fons Vos

    5 jaar geleden
    Wanneer worden de nieuwe cao akkoorden voor 2019 - 2020 eindelijk goed gekeurd.