Elodie Ouedraogo
Volledig scherm
PREMIUM
Elodie Ouedraogo © Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photonews

Elodie Ouedraogo toont hoe je gemakkelijk 10.000 stappen per dag haalt

Hebben we al die tijd voor niets afgezien in de gym? “Sporten is gezond, maar een fanatiek sporter hoef je niet te zijn”, zegt ex-atlete, modeontwerpster en verantwoordelijke personal training bij de Leuvense sportkliniek GRIT Elodie Ouedraogo. “Houd gewoon je stappenteller in het oog.” Want deskundigen zijn het er misschien niet over eens, voor veel mensen zijn 10.000 stappen per dag nog altijd een niet te hoog gegrepen doel. 

10 reacties

  • SAM Bedfort

    5 jaar geleden
    Die 10000 stappen zijn in het leven geroepen door de ontwikkelaar van de stappenteller. Dat is gewoon marketing. Ik heb haar vandaag hier in de buurt nog zien joggen. Elodie jogt zeer regelmatig, ander blijf je dat afgetraind lichaam niet behouden.
  • Turdus Maximus

    5 jaar geleden
    Haha, toppunt van hypocrisie: 5 op 5 reacties met een soort neerbuigende ondertoon van 'veel vrije tijd' en 4 van die 5 over hoe men op z'n werk met gemak aan 10.000 stappen komt, maar alle 5 hebben ze klaarblijkelijk toch tijd genoeg om hier te zitten reageren. En yep, ik ook: maar ik alludeer niet op hoe Elodie toch veel tijd heeft of hoe ik op mijn werk toch zoveel meer stapjes moet zetten... wat ook niet het geval is, heb een zittend werk en mijn fietskilometers tellen helaas niet mee.
  • Otto Brandt

    5 jaar geleden
    10000 stappen per dag dat is nergens voor nodig, dit is gewoon iets dat plots is opgedoken en gezondheid goeroes hebben dit in de wereld geholpen. Gewoon normaal bewegen je werk doen en nu en dan eens wat wandelen dat is voldoende.
  • eveline jedwab

    5 jaar geleden
    Ze heeft dus blijkbaar veel vrije tijd.
  • wouter bauwens

    5 jaar geleden
    10.000 stappen per dag? Elke dag en meer dan dat...hoe? Op m’n werk.