Brand legt woning naast tankstation in de as: “We zijn aan een ramp ontsnapt”

Een zware uitslaande brand heeft afgelopen nacht een woning in de Groenestraat in Zedelgem in de as gelegd. Die staat vlakbij een tankstation, maar dat werd gevrijwaard. “We zijn aan een ramp ontsnapt”, aldus de burgemeester.

tlg

Het was een buurman die afgelopen nacht een brandgeur opmerkte. Toen hij buiten keek, zag hij dat het hoekhuis in de Groenestraat in lichterlaaie stond. De brandweer werd verwittigd en die snelden meteen massaal ter plaatse. De vlammen sloegen op dat moment al uit het huis. De spuitgasten gingen die te lijf, maar konden niet anders dan de woning gecontroleerd laten uitbranden.

Het huis staat vlakbij het tankstation in de drukke straat. De brandweer deed er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat het vuur niet tot daar zou geraken. “Dankzij die buur, de brandweer en de politie is dat gelukt”, zegt burgemeester Annick Vermeulen. “Ik durf echt wel stellen dat we hier aan een serieuze ramp ontsnapt zijn. Ik mag er niet aan denken dat ook dat tankstation in brand zou gevlogen zijn. Maar dankzij de vele manschappen die ingezet werden, is dat niet gebeurd.”

Het was vannacht niet helemaal duidelijk of er nog iemand in de woning aanwezig was op het moment van de brand. Uiteindelijk werd vanmorgen duidelijk dat dat niet het geval was en dat er geen gewonden vielen. De eigenaar van de woning had de bewoners een tijdje geleden op straat gezet.

Het parket komt vanmorgen nog ter plaatse om de precieze oorzaak van de brand te achterhalen. Voorlopig is die namelijk nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen