Greta Thunberg
Volledig scherm
Greta Thunberg © AP

Greta Thunberg genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Thunberg werd voorgedragen door drie Noorse parlementsleden van de Socialistische Partij vanwege “de enorme beweging die ze in gang heeft gezet”.

62 reacties

  • Patrick De pauw

    5 jaar geleden
    Die prijs kan men evengoed an is strijders geven
  • Roger Forier

    5 jaar geleden
    De wereld is knettergek geworden !
  • Hilde Bosman

    5 jaar geleden
    dat is erover! Hard roepen over het milieu...is dat een Nobelprijs waard?! Schande voor alle prijswinnaars die echt iets aan de vrede gedaan hebben!
  • Theo Deweerdt

    5 jaar geleden
    Het klimaat heeft veel met vrede te maken. Het klimaat heeft sinds het bestaan van de mens mee zijn geschiedenis geschreven. Onlusten en volksverhuizingen gestuwd door honger : Vele revoltes als gevolg van misoogsten teisterden Europa in de 17e eeuw, de Franse Revolutie vond er zijn oorsprong in. De exodus van de van honger stervende Ieren in de 19e eeuw waarbij de Engelsen alle hulp weigerden ligt nu nog aan de basis van hun conflict. Het waarom van haar voordracht verdient wat meer uitleg.
  • Patrick Huybrechts

    5 jaar geleden
    Dat kind heeft nog niets gepresteerd. Enkel een hoop aandachtzoekende kinderen volgen haar oproep tot ongehoorzaamheid. Ze zou beter wat meer studeren om dan eventueel met een wetenschappelijke achtergrond naar oplossingen te zoeken. Voorlopig is ze gewoon een leegloper.....