© Jozef Croughs

Grote lenteschoonmaak aan 12de editie toe

De Grote Lenteschoonmaak komt eraan. Nog tot 29 maart komen medewerkers van de dienst Reiniging van de Stad-Sint Truiden langs in meer dan 450 straten van het centrum en de deelgemeenten om het grootafval van de bewoners in te zamelen.

Jozef Croughs

Naast de wekelijkse betaalde ophalingen door Limburg.net organiseert het stadsbestuur eens per jaar de grote lenteschoonmaak. De bewoners kunnen dan gratis het grofvuil dat niet met de wekelijke ophaaldienst mee kan op straat zetten. Het gaat om afvalfracties zoals oud meubilair, een kinderwagen, een matras, vloerbekleding, elektrische toestellen, enz. De elektrische toestellen worden apart ingezameld zodat ze ook selectief kunnen afgevoerd worden. Het gaat enkel om grofvuil en afbraakmateriaal zoals puin, deuren, ramen … wordt niet aanvaard. Ook mag de hoeveelheid niet meer zijn dan 1 kubieke meter.

De dienst Reiniging gaat op pad om afgedankte spulletjes huis-aan-huis te verzamelen. “Onze ploegen zullen verspreid over 15 dagen halthouden in ruim 450 starten, waar ze een aantal afvalmaterialen zoals grofvuil en elektroapparaten gratis inzamelden. Dat is een service die we met plezier één keer per jaar gratis aan onze inwoners aanbieden. Zo houden we samen Sint-Truiden proper en zwerfvuilvrij”, vertelt schepen van Leefmilieu Ingrid Kempeneers.

De Grote Lenteschoonmaak is een initiatief waar we in blijven geloven. Het is een aanvulling op de verschillende sensibiliserings- en preventieacties die we nemen om mensen bewust te maken van het belang van sorteren en recycleren. “Daarom organiseren we volgende week trouwens ook opnieuw onze Zwerfvuilactie. Dan ruimen we met z’n allen het zwerfvuil langs de straat op. Iedereen is welkom om op 22, 23 en 24 maart een handje te komen toesteken”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

De juiste data van de ophaaldagen vind men op: https://www.sint-truiden.be/grote-lenteschoonmaak-ook-in-2019

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer