Viktor Orban
Volledig scherm
Viktor Orban © AFP

Orban verontschuldigt zich bij Wouter Beke voor “nuttige idioot”-uitspraak, CD&V-voorzitter aanvaardt excuses, maar blijft bij standpunt

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft zich in een brief verontschuldigd bij CD&V-voorzitter Wouter Beke. Orban haalde zwaar uit naar onder meer CD&V, omdat die zijn partij Fidesz uit de EVP willen zetten. Beke aanvaardt de excuses, maar blijft bij zijn standpunt: “Er is geen plaats voor Fidesz binnen de EVP”.

11 reacties

  • josep duhamel

    5 jaar geleden
    enkel het woordje "nuttig" was misplaatst
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Orban is historie. Zich verontschuldigen bij de voorzitter van een Mickey Mouse partijtje in Vlaanderen - Belguimpje ? Die man heeft ze duidelijk niet allemaal meer op een rijtje.
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Goed dat hij zich verontschuldigd. Die partijen zijn helemaal niet nuttig. Enkel idioot.
  • leo foulon

    5 jaar geleden
    Waar zat Beke en de EVP met hun christendemocratische ideologie en waarden ,toen in Spanje een premier uit de EVP op zijn bevolking de matrak liet neerkomen en hun politieke tegenstanders in de gevangenis stak (en nog zitten om gerechtigde eisen) ?
  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    En het volgende wat Beke nu gaat doen is die verontschuldigingen aanvaarden en daarmee bewijzen dat hij idd een nutteloze idioot is.