Tien procent van de vrouwen en meisjes in het Verenigd Koninkrijk geeft aan geen geld te hebben voor maandverband of tampons.
Volledig scherm
Tien procent van de vrouwen en meisjes in het Verenigd Koninkrijk geeft aan geen geld te hebben voor maandverband of tampons. © Shutterstock

Gratis maandverband voor Engelse tieners

Engeland gaat vanaf komend schooljaar gratis maandverband en tampons beschikbaar stellen aan middelbare scholieren. De maatregel moet zogeheten ‘menstruatiearmoede’ tegengaan. 

6 reacties

  • Hanne Vlaeminck

    5 jaar geleden
    rik lagrou - uw reactie is schandàlig!!! Bekijk de aankoopprijs eens van een pakje maandverband - als mensen DAT niet meer kunnen betalen per maand, zijn er zware problemen. Ik heb met mensen in zware armoede gewerkt - die kunnen het zich bijna niet permitteren om die "lapjes van de grootouders" te wassen, potdorie!!! Ze hebben geen wasmachine en moeten in de wasserij gemiddeld 10 euro per week betalen voor hun was en plas! en dan steekt alles in één machine!
  • Sabine Van de Kerkhove

    5 jaar geleden
    Tegenwoordig alleen maar gratis dit gratis dat, leasen, crowdfunding, uitlenen, samenhuizen, ..... moesten wij vroeger ook in alles voorzien, we hadden wij toch ook allemaal ons maandstonden, wij "spaarden" ons vakantiegeld voor noodzakelijkheden, maar tegenwoordig willen ze grote jan uithangen, maar voor het levensonderhoud of sparen zit er niet meer in. Leer ze weer eens de waarde van alles kennen i.p.v. alles in hun schoot te werpen.
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    De politiek noemt het een overwinning ik noem het een schandvlek, als je bevolking daar het geld nog niet meer aan kan spenderen dan word het hoogtijd dat ze in hun "house of commons" eens iets anders gaan doen dan te liggen zeveren over hun rijksluizen brexit .
  • aaron aerts

    5 jaar geleden
    krijg ik dan ook gratis dingen als lid van het mannelijk geslacht? Want vrouwen worden overal al voorgetrokken en sociale verwachtingen zijn er niet ivm het voorzien van partner als vrouw.
  • André Van Roy

    5 jaar geleden
    Wat met de scheerarmoede voor de jongens, 50 euro per maand voor scheermesjes is nu ook niet bepaald goedkoop.