Havenbaas overlijdt na val van heftruck om ijspegel weg te halen

© ss

In Kallo, in de Waaslandhaven, is bij het bedrijf Luik Natie een van de bazen meters hoog van een vorklift gevallen. Bij een poging om grote ijspegel te verwijderen, raakte hij zwaargewond. De baas overleed een paar dagen later.

De man verongelukte vrijdag en overleed maandag. Het arbeidsauditoraat van Dendermonde werd pas woensdag gewaarschuwd. Er loopt nu een onderzoek, zo valt te lezen in Het Laatste Nieuws.

Het slachtoffer is Dirk De Smet (47), aandeelhouder van Luik Natiegroep en baas van de afdeling Luik Natie Coldstore. Door een lek was in een gekoelde magazijn een ijspegel ontstaan, naar verluidt van een kleine meter. Om de pegel weg te halen was het slachtoffer bovenop de omhooggestoken vork van een vorklift gekropen.

Zichzelf 20 meter verder gesleept

Volgens het bedrijf gebruikte De Smet voor het weghalen van de pegel een hamer en beitel. Toen die plots afbrak zou de man zijn evenwicht hebben verloren en zes meter diep zijn gevallen.

Volgens de informatie van Het Laatste Nieuws brak De Smet bij zijn val een ruggenwervel en liep hij een schedelbreuk op. Toch bleef hij bij bewustzijn en kon hij zichzelf nog 20 meter verder uit het driepvriesmagazijn slepen. Daar werd hij aangetroffen door de hulpdiensten, nadat bezorgde werknemers vruchteloos hadden geprobeerd De Smet op zijn gsm te bellen.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis, maar overleed drie dagen later aan zijn verwondingen.

"Voorbeeld van levenslust en enthousiasme"

Het bedrijf wordt voorlopig verder geleid door de rechterhand van de overleden baas. “Wij verliezen een van onze stuwende krachten”, klinkt het in een korte boodschap op de website van Luik Natie. “Dirk was een voorbeeld van levenslust en enthousiasme voor zijn omgeving en collega’s. Luik Natie, zijn bestuurders en personeelsleden wensen zijn familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke momenten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen