Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

“Voor 3.446 kinderen geen plaats in Brussels Nederlandstalig basisonderwijs”

Het is tijd dat de overheden oplossingen zoeken en geld vrijmaken voor het tekort aan schoolplaatsen in het Brusselse Nederlandstalige onderwijs, zo stelt het burgercollectief Ieder Kind Een Stoel vandaag. Voor 3.446 kinderen werd er nog geen plaats gevonden in het basisonderwijs, blijkt uit cijfers van het Lokaal Overleg Platform Brussel.

4 reacties

  • Dominique Vandamme

    5 jaar geleden
    Belachelijk Onmiddellijk geld vrijmaken en plaatsen bij creëren. Als we het Nederlands in Brussel willen promoten, dan meoten we dat via het onderwijs doen. Of die kinderen Vlaamse ouders hebben, Franstalige of wat dan ook, dat speelt geen enkele rol.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Als men enkel kinderen waarvan ouders Vlaams ID hebben +Vlaamse zorgverzekering betalen zal plaats genoeg zijn Franstalige ID Zoals Familie (Laken)Vlaamse School Centrum Brussel Net alsof geen scholen in Laken zijn-waren!
  • Daniel Bamps

    5 jaar geleden
    En dat als gevolg dat kinderen van buitenlandse origine waarvan de ouders geen letter Nederlands verstaan daar veel plaatsen innemen . Dat was zo al in i 1986 toen mijn zoon daar naar een gemeentelijke basisschool ging. De helft van zijn klasgenootjes waren marokkanen en veel Turken . Daardoor werd de kwaliteit van zijn studie negatief beinvloed. Als Vlaamstalig kindje heeft hij het tweede kleuterklasje niet hoeven te doen en mocht direct van het eerste naar het derde leerjaar.
  • Jef Van De Plas

    5 jaar geleden
    het is een schandaal, maar verder functioneert Brussel uitstekend
  1. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.
  2. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas