Tesla Model Y.
Volledig scherm
Tesla Model Y. © tweakers

Tesla stelt nieuw SUV-model Y voor

AutoDe Amerikaanse autoproducent Tesla heeft zijn nieuwe SUV onthuld, Model Y. Topman Elon Musk presenteerde de elektrische wagen in de ontwerpstudio van het bedrijf in Hawthorne. De standaardversie van de Model Y moet vanaf 2021 verkrijgbaar zijn. Het is het vierde model van Tesla. Alle vier op een rij lezen ze nu toevallig of niet als ‘S3XY’.

12 reacties

  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Hendrik Patyn, ik zie niet in waarom een mening gebaseerd op de waarneming van een evolutie en concrete cijfers een slecht teken zou zijn. Een mening gebaseerd op een blinde vooringenomenheid daarentegen ... Het succes van de EV is inderdaad vooral een commerciële aangelegenheid, maar dat neemt niet weg dat we binnen afzienbare tijd bijna allemaal elektrisch zullen rijden. De tijd brengt nu al raad, de tendens is duidelijk, voor wie hem wil zien, natuurlijk.
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Het feit dat de elektrische wagen zo hard moet worden verdedigd door sommige enkelingen hier, is al een heel slecht teken. Dat je iets moet subsidiëren om verkocht te krijgen is ook niet goed. De elektrische wagen is een hype, en dat andere merken erop springen heeft niets te maken met het milieu, het is omdat ze eraan kunnen verdienen. En ze zijn er later aan begonnen omdat ze niet beseften dat er zoveel mensen zo kortzichtig waren. Maar de tijd zal raad geven....
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Kijk eens naar de mindset van de Tesla-aandelen, mindset past goed in het rijtje van hype....
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Kapotte cellen, zijn niet recupereerbaar, wèl recycleerbaar. Batterijen met verminderd vermogen worden wèl gerecupereerd, als thuisbatterij bvb. Elektrische auto is de enige haalbare oplossing, vandaar de exponentiële stijging in de verkoop, meneer Patyn. Zowat elke week wordt een nieuw elektrisch model aangekondigd. U mag zich ook niet blindstaren op België of zelfs Europa, de dans wordt geleid door de VS en China (>1 miljoen EV verkocht in 2018!). En wij zullen volgen, willen of niet ...
  • Jaimie Duthoy

    5 jaar geleden
    @ Erwin, wie zegt dat er geen trekhaak is ? 3 en Y kunnen uitgerust worden met een trekhaak. Of een EV de wagen is om met een sleurhut op vakantie te gaan is een andere discussie. Ken mensen die vanuit West Vlaanderen met de caravan naar de kust rijden. @ Hendrick : EV rijden vraagt om een andere mind set. ivm Ardennen , is de kleinste batterij. en haalt gemakkelijk de 300km , ook in de winter. Bovendien kan je in 5 min 100km extra laden. 3 x stoppen is 300 km , en 15 min kwijt.