Archieffoto: klimaatprotest in Leuven op 7 februari.
Volledig scherm
Archieffoto: klimaatprotest in Leuven op 7 februari. © Thomas Sweertvaegher

Het debat: mogen scholen leerlingen verplichten om deel te nemen aan klimaatmars?

Verschillende scholen in Vlaanderen verplichten hun leerlingen om morgen deel te nemen aan de klimaatmars. Wie onwettig afwezig is op deze buitenschoolse activiteit, wordt beschouwd als een spijbelaar. Mogen scholen leerlingen verplichten om deel te nemen aan de klimaatmars? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

191 reacties

  • cecilia neven

    5 jaar geleden
    Spijbelen om te mogen betogen mag, maar op reis vroeger dan het schooljaar gedaan is daar wordt kritiek op gegeven
  • Heidi Werbrouck

    5 jaar geleden
    Verwee kan zeggen wat hij wil, het is en blijft politiek georganiseerd door Groen. Scholen hebben niet de taak hierin mee te gaan en al zeker niet hun leerlingen verplichten om in deze waanzin/hype mee te gaan van gasten die overal een stort achterlaten. De scholen hebben de taak te onderwijzen en over de aan bod gekomen thema's gesprekken en debatten te organiseren. Dat hierbij af en toe een extra-muros activiteit bijhoort zoals bezoek aan een bedrijf of recyclagepark, ok. Maar betogingen? Neen
  • Guy Goethals

    5 jaar geleden
    Wat verstaan die kinderen onder klimaat ? De industrie lamleggen die voor 60 percent verantwoordelijk is voor de co2 uitstoot ? De brouwerijen verplichten om statiegeld in te voeren omdat ze nu jaarlijks tonnen drank in nauwelijks recycleerbare plastiek op de markt brengen ? Meeheulen met de auto industrie die de elektrische auto wil verplichten omwille van hun verkoopcijfers terwijl camions verder op diesel mogen rijden ?
  • Jakke Troost

    5 jaar geleden
    Mooi initiatief van scholen om deel te nemen aan deze mars. Verplichten is een andere zaak.
  • Monique Strubbe

    5 jaar geleden
    Vinden de scholen het pedagogisch verantwoord om kinderen te leren betogen ? Wij mogen onze kinderen geen halve dag vroeger van school halen voor de vakantie , en nu mogen ze 10tallen lessen missen ???