Maak je verse soep fenomenaal lekker met deze twee simpele twists
Aangeboden door LidlWil je je verse soep naar een hoger niveau tillen? Rooster dan je groenten voor een gekarameliseerd aroma en werk af met een crunchy topping van noten en croutons. Easy-peasy en overheerlijk!
Wat heb je nodig? (voor 6 personen)
1,5 kg pastinaak, in stukjes
1 rode ui, in partjes
3 teentjes knoflook
olijfolie
peper en zout
6 blokjes groentenbouillon + 3 l water
100 g zadenmix (pompoen-, zonnebloem-, en pijnboompitten...)
2 sneden bruin brood
15 g platte peterselie
boter
Zo maak je het:
1. Verhit de oven voor op 190°C.
2. Leg de pastinaak, de ui en 2 teentjes knoflook (in schil) op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 30 à 40 minuten, of tot de pastinaak gekarameliseerd is, in de oven.
3. Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op.
4. Doe de zadenmix in een pan en bak ze op een laag vuurtje krokant.
5. Scheur het brood in kleine stukjes en hak de peterselie. Plet het overgebleven teentje knoflook tot moes. Verhit een klontje boter in een pan en bak het broodkruim samen met de peterselie en knoflook krokant. Voeg na 5 minuten de zadenmix toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
6. Haal de groenten uit de oven. Duw de knoflook uit de schil en mix samen met de pastinaak, de ui en de bouillon tot een gladde soep. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en serveer met de zadentopping.
Liever een andere soep? Dan raden wij deze winterse soep aan!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
Lidl
Fan van ovenschotels? Deze versie met kip is zomerproof
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenboutfilets 3 tomaten 2 rode uien 1 rode paprika 1 gele paprika 1 venkel 80 g gemengde groene sla 2 teentjes knoflook bosje verse tijm 1 tl paprikapoeder 2 el balsamicoazijn (of gewone azijn met wat suiker) 1 stokbrood olijfolie peper en zout -
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap. -
-
Lidl1
Creatief met gehakt? Midden-Oosterse balletjes met Libanese labneh zijn een verrassend hapje
-
Lidl
Veggie genieten: rode biet, ricotta en walnoten in de oven
Wie zegt dat een ovenschotel typisch winters is, heeft deze veggie variant met ricotta duidelijk nog niet geproefd. Vollenbak zomer, boordevol vitaminen en met heerlijk krokante walnootjes als topping. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
-
Lidl
Zin in een ijsje of eerder taart? Deze zoete zonde combineert ze allebei
Op zoek naar inspiratie voor een homemade dessertje om te serveren voor je bbq-gasten? Deze schattige ijstaartjes zijn gegarandeerd een hit: krokante zandkoekjes, romig vanille-ijs met verse mango en een fris limoenlaagje met pistache on top. -
Lidl
Altijd reden om te vieren: zachte perentaart met mascarpone
Zin in zoete verwennerij? Ook als je niet de skills hebt van een volleerd patissier, bak je deze perentaart met mascarpone gegarandeerd met succes. De pecannoten zorgen voor extra crunch, terwijl de tijm een nieuwe smaak toevoegt aan al die zoetigheid. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer