ING maakt bankieren duurder

De bank ING heeft haar nieuwe tarieven bekendgemaakt. Vanaf 1 januari worden papieren verrichtingen 60 procent duurder. Sommige tarieven voor bedrijven worden ook verdrievoudigd.

neac

De manuele verwerking van een papieren overschrijving wordt 60 procent duurder. Voor particulieren betekent dat dat het standaardtarief stijgt van 6,05 naar 9,68 euro. Zakelijke klanten moeten in de toekomst 8 euro betalen in plaats van de huidige 5 euro. Op die manier wil de bank papieren verrichtingen aan het loket duidelijk ontmoedigen.

Ook andere tarieven van ING gaan omhoog. In de wettelijk bepaalde basisbankdienst die een klant moet aanvragen, zijn 36 loketafhandelingen inbegrepen. Vanaf de 37ste manuele verrichting worden de tarieven nu verdubbelt. Geld afhalen aan het loket waar een automaat aanwezig is, wordt duurder. Dat zal voortaan 1 euro kosten in plaats van 50 eurocent.

Bedrijven blijven ook niet gespaard van de hogere tarieven. Zo stijgen de beheerskosten voor een zakelijke rekening van 10 naar 29 euro. Daarnaast worden de bankattesten die bestemd zijn voor accountants en bedrijfsrevisoren flink duurder.

Digitaal transformatieplan

Begin deze maand kondigde de bank nog een zware herstructurering aan. Tegen 2021 worden 3.500 jobs geschrapt. In het kader van een digitaal transformatieplan verdwijnen ook de helft van de 1.250 kantoren van de bank in ons land.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer