Direct naar artikelinhoud
#metoo

Seksschandalen maken einde aan de carrière van twee iconen uit de Zuid-Koreaanse K-popwereld

Seksschandalen maken einde aan de carrière van twee iconen uit de Zuid-Koreaanse K-popwereld
Beeld Imaginechina

Twee grote seksschandalen hebben deze week een einde gemaakt aan de carrière van een paar van de grootste iconen uit de Zuid-Koreaanse K-popwereld.

Het begon op maandag, met een beschuldiging aan het adres van K-popster Seungri. Het jongste lid van de immens populaire K-boysband BigBang - wereldwijd 140 miljoen albums verkocht - zou een prostitutienetwerk runnen in de chique uitgaanswijk Gangnam in hoofdstad Seoul. Hoewel Seungri ontkent, stapte hij dinsdag uit de band, naar eigen zeggen om zijn management en collega-bandleden uit de wind te houden. Zijn label heeft zijn contract beëindigd.

Woensdag kwam een tweede zaak aan het licht. Jung Joon-young, vooral in eigen land een grote naam, bekende stiekem tien vrouwen te hebben gefilmd terwijl hij seks met ze had. Naar verluidt waren sommige slachtoffers bewusteloos tijdens de daad. De beelden deelde hij in besloten chatgroepen, waar de vrouwen vervolgens werden becommentarieerd.

In een open brief heeft de zanger zijn excuses aangeboden. Hij bekende en 'knielde' voor zijn slachtoffers. Ook gaf hij toe geen schuldgevoelens te hebben gehad op het moment dat hij de beelden met zijn vrienden deelde. Het is niet de eerste keer dat Jung is beschuldigd van het stiekem filmen van een vriendin. In 2016 werd een klacht tegen hem ingediend, maar ook weer ingetrokken.

In de nasleep van deze zaak stapte Yong Jun-hyung uit de populaire boysband Highlight. Hij was een van de vrienden die de video's had ontvangen. Eerst ontkende hij, daarna gaf hij toe de video's te hebben bekeken. "Het was stom en extreem onethisch", liet hij zijn 1,7 miljoen volgers op Instagram weten.