WTA Indian Wells - Kerber en achttienjarige Andreescu spelen de finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitse Angelique Kerber (WTA 8) en de Canadese Bianca Andreescu (WTA 60) hebben zich geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Indian Wells (hardcourt/9.035.428 dollar). De 31-jarige Kerber rekende na iets meer dan een uur tennis in twee sets (6-4 en 6-2) af met de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 23). Voor Bencic kwam zo eeen einde aan twaalf wedstrijden - en ruim twee maanden - zonder nederlaag.

De nauwelijks achttienjarige Andreescu, die dankzij een wildcard op de hoofdtabel stond, had twee uur en vijftien minuten nodig om in drie sets (6-3, 2-6 en 6-4) de maat te nemen van de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 6). De Canadese wordt de eerste speelster ooit die met een uitnodiging de finale haalt in Indian Wells.

Voor Kerber, voormalig nummer één van de wereld en winnares van Wimbledon, wordt het haar 29e finale op het WTA-circuit. Ze mikt op haar dertiende eindzege. In Indian Wells staat ze voor het eerst in de eindstrijd, ze haalde eerder wel al twee maal de halve finales.

Voor Andreescu wordt het haar tweede WTA-finale. In het begin van het jaar verloor ze de eindstrijd in het Nieuw-Zeelandse Auckland.

bron: Belga