© AFP

Max Verstappen tevreden met vierde startplaats na late wissel

Max Verstappen vertrekt zondagochtend (6.10 uur Belgische tijd) vanop de vierde startplaats in de eerste F1-race van het seizoen. In Albert Park (Melbourne) moest hij 7 tienden toegeven op polesitter Lewis Hamilton (Mercedes), maar daar had de Maaseikenaar vrede mee. Zaterdagochtend had hij moeten overstappen naar een nieuw chassis en die late switch had slechter kunnen aflopen.

mc

Vrijdag was al snel vastgesteld dat Verstappen een probleem had met de benzinetank van zijn Red Bull-Honda. Het team oordeelde dat het euvel oplossen moeilijker was dan alles om te bouwen rond een nieuwe overlevingscel en dus moest Verstappen zaterdagochtend zijn tweede gloednieuwe wagen in twee dagen inrijden.

© PhN

“Ik ben tamelijk tevreden met de kwalificaties, zeker als je in acht neemt welke moeilijkheden we dit weekend en deze ochtend hadden”, vertelde Verstappen. “Ik maakte me zorgen, maar de jongens hier op het circuit en thuis in de fabriek hebben uitstekend samengewerkt om een goede afstelling te vinden. Ik raakte maar nipt door Q1, dankzij een goede tweede ronde op hetzelfde setje banden. Het is mijn eerste GP met een Hondamotor en ik voelde de extra pk’s in kwalificatiemodus. Dat is mooi. De kloof met de pole is groter dan gehoopt, maar een hogere startpositie was sowieso niet mogelijk. Wat de race betreft, weet ik niet goed waar we staan, want ik heb in de vrije trainingen geen lange run kunnen afwerken. Ik probeer een propere start te nemen en dan zien we wel wat er mogelijk is.”