© HBVL

Uittips: Hier kan je genieten van het extra lange weekend

Ben jij nog op zoek naar een activiteit voor dit extra lange weekend? Wij lijsten enkele tips voor jou op!

fivr, eco

© HBVL

Europees Kampioenschap Darts

’s Werelds beste dartsspelers kan u dit weekend aan het werk zien in de Ethias Arena, waar ze kampen om het Europees Kampioenschap. Zowel de wereldkampioen als de beste Britten doen mee aan dit tornooi. Als toeschouwer kan u kiezen voor een namiddag- of een avondsessie.

Gouverneur Verwilghensingel 70, Hasselt.Alle info over wedstrijduren en ticketprijzen op www.ethias-arena.be

© HBVL

Sterke affiche op I Love Rock

In GC Ter Kommen vindt zaterdagavond al de 12de editie plaats van I Love Rock. Ook dit jaar kan u genieten van een stevige affiche. Hoeselt houdt van Rock, da’s duidelijk. De avond wordt geopend door twee jonge bands met roots in Hoeselt. En nadien is het aan Magnetica, Koyle en - als kers op de taart - Jeff Brick, opnieuw een Hoeseltse band. Voor elk wat wils dus.

Zaterdag, vanaf 19 uur. Europalaan 2, Hoeselt.Ticket kassa: 10 eurowww.iloverock.be

© HBVL

Lekkere wijntjes ontdekken op Winefair

Tientallen wijnhandelaars laten u dit weekend in het Cultureel Centrum kennismaken met hun topwijnen en nieuwe aanwinsten. Dat gebeurt tijdens Winefair, dat is Limburgs grootste wijnbeurs die resoluut gaat voor een totale wijnbeleving. Extra aandacht gaat er naar foodpairing, delicatessen en spirits. U kan er ook proeven van een nieuwe lijn wijnbonbons en de beste wijnsommeliers aan het werk zien.

Zaterdag en zondag, van 14 tot 20 uur. Aan de Engelse Hof 10, Lanaken.Ticket: 8 euro.www.winefair.be

© HBVL

Alles voor een smaakvol interieur op Woonestetika

Van plan om uw living, badkamer of slaapkamer aan te pakken? Dan zal u op de beurs Woonestetika in de Limburghal zeker inspiratie kunnen opdoen. U kan er zien wat de trendy kleuren en stijlen zijn en welke accessoires zeker niet mogen ontbreken. U kan ook heel wat opsteken tijdens de workshops en professioneel advies inwinnen.

Van zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november, telkens vanaf 13 uur (gesloten op woensdag en donderdag). Jaarbeurslaan 6, Genk.Toegang volwassenen: 5 euro (kortingsbon op website)www.woonestetika.com

© Tom Palmaers

Jaarlijkse slipjacht in Wiemesmeer

Eind oktober staat Wiemesmeer in het teken van de Sint-Hubertusviering. Kleurrijk hoogtepunt is de slipjacht op zondag. Jachthonden, paarden, ruiters en koetsiers imiteren dan een vossenjacht en dat spektakel door akkers en bossen kan u van nabij aanschouwen. Zeker als u met de fiets het hele traject volgt (via een verharde fietsroute van zo’n 25 km). Onder meer aan de Ecobrug kan u de meute zien passeren. Op donderdag is er een Sint-Hubertusmarkt en kan u deelnemen aan een wandeling of mountainbiketocht.

Zondag, slipjacht vanaf 11.30 uur. Kerkplein/Sint-Hubertusplein, Wiemesmeer.Deelnemen fietstocht: 2,5 euro (gratis voor -12 jaar).www.slipjacht.be

© HBVL

Met kater Sotiz op avontuur door Bokrijk

Ondeugend, speels en avontuurlijk. Dat is de omschrijving van Kattekwaad dat deze zondag en dinsdag wordt georganiseerd in Bokrijk. De doelgroep: gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Zij kunnen, in het zog van Bokrijkkater Sotiz, drie speur- en ontdekkingstochten ondernemen, met o.a. een sluipparcours, deathride en gekke fietsen. Maar de kids kunnen ook toverhoeden knutselen, dansen en Jens van The Voice Kids ontmoeten.

Zondag en dinsdag, van 10 tot 18 uur. Herkenrodeplein 1, Bokrijk.Ticket: Volwassenen: 12 euro, kids 3-12 jaar: 10 euro.Gratis voor Bokrijkabonnees.www.bokrijk.be

© HBVL

Geen dorp of stad zonder Halloweentocht

Ze zijn niet op vijf paar handen te tellen, de Halloweentochten, -wandelingen en -griezelfeesten die de volgende dagen worden georganiseerd in Limburg. Zo kan u griezelen in het Bosarboretum in Wijchmaal (Peer), in Kanne (Riemst), Nieuwerkerken, Zutendaal, Kinrooi, enz. Zelfs in Herstappe is er dit weekend een (hond- en kindvriendelijke) Halloweenwandeling/happening.

Een overzicht van alle Halloweenactiviteiten vindt u hier:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer