© Dick Demey

Stefan Everts toont foto na teenamputatie: “En toen waren ze nog met vier”

Zo’n twee weken nadat bekend raakte dat Stefan Everts (46) zijn kleine teen moest laten amputeren, is dat ook effectief gebeurd in het n het Universitair Ziekenhuis in Leuven. De motorcrosslegende toonde ‘het resultaat’ op zijn Instagram-pagina.

vtvn

“En toen waren ze nog met vier”, schreef Everts bij een röntgenfoto van zijn rechtervoet.

© Instagram Stefan Everts

© Instagram Stefan Everts

Malaria-aanval

Everts (46) ligt sinds half februari met een botinfectie in zijn rechtervoet in het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Normaal gezien zou zijn kleine teen later die maand al geamputeerd worden. “Anders dreig ik mijn voet te verliezen...”, klonk het toen.

De operatie werd uiteindelijk uitgesteld omdat een antibiotica-product dat in de wonde moest worden aangebracht niet tijdig voorradig was. “De wonde op zich is al wat beter, maar uit een scan blijkt dat de infectie zeker nog niet weg is”, vertelde de tienvoudige wereldkampioen motorcross. “De dokters kunnen me niet garanderen dat de antibioticakuur (hij krijgt om de vier uur intraveneus een dosis, nvdr.) effectief zal aanslaan. Het gevaar bestaat dus dat de infectie zich over mijn hele voet verspreidt. Dat risico wil ik echt niet lopen, want dan dreig ik mijn voet te verliezen. Vandaar de beslissing om deze ingreep te laten doen.”

De botinfectie is een gevolg van de malaria-aanval die Everts eind vorig jaar bijna het leven kostte. De antibioticakuur die hij kreeg, kon twee tot zes weken duren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Motorsporten