© Photo News

Keisse krijgt gedroomde kompaan om strijd met Cavendish en Wiggins aan te gaan op Zesdaagse van Gent

Elia Viviani, olympisch kampioen in het omnium bij de mannen, komt naar de Lotto 6daagse Vlaanderen-Gent, van 15 tot 20 november in het Kuipke. Hij vormt er een duo met thuisrijder en publiekslieveling Iljo Keisse.

md

De snelle Italiaan, in loondienst bij Team Sky, pakte in zijn carrière al tientallen overwinningen, zowel op de weg als op de piste. Zijn grootste zege was zonder meer zijn gouden medaille op de recenste Olympische Spelen in Rio waar hij het omnium won, vòòr... Mark Cavendish.

Ook in de Ronde van Abu Dhabi vorige week vochten Viviani en Cavendish mooie duels uit. Het leidt geen twijfel dat de Brit samen met Wiggins nu ook de grootste concurrent van Viviani op de eindzege in het Kuipke wordt. Met Iljo Keisse heeft Viviani – die voor het eerst in Gent zal rijden - niet alleen de publiekslieveling, maar ook één van de meest ervaren renners van de Gentse piste aan zijn zij.

Met ook het volledig Belgische koppel De Ketele – De Pauw erbij - net nog goed voor brons op het EK in de ploegkoers – krijgt deze editie van de Lotto 6daagse Vlaanderen-Gent het sterktste deelnemersveld ooit en bij uitbreiding het strafste dat er deze winter op een zesdaagse te zien zal zijn.

“De max”, reageert Iljo Keisse die voor zijn veertiende deelname in Gent aan Viviani gekoppeld wordt. “Samen met de olympische kampioen in Gent rondrijden, dat is fantastisch! Reken maar dat we het de andere favorietenduo’s heel lastig gaan maken. Het niveau van deze Gentse zesdaagse zal ik elk geval erg hoog zijn.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer