Christian De Coninck.
Volledig scherm
Christian De Coninck. © BELGA

Politiewoordvoerder stelt boek voor over aanslagen Brussel

Christian De Coninck, woordvoerder van de Brusselse lokale politie,  heeft vandaag in Brussel zijn nieuwste boek voorgesteld. De commissaris is al bekend als schrijver van verschillende misdaadromans, maar zijn laatste werk is een stuk persoonlijker. Na de aanslagen van 22 maart 2016 op de luchthaven Brussels Airport en het metrostation Maalbeek werd de politieman getroffen door een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Zijn jongste boek "Die dag heeft Brussel geweend (en ik ook)" is een manier om met die PTSS om te gaan.

6 reacties

  • Raul Marqués da silva

    5 jaar geleden
    Wij zijn onze beste vriendin Fabienne kwijtgeraakt tijdensde bomaanslag in Zaventem, zij werkte daar als check in agente , hebben dagen zitten wachten , samen met haar man en kinderen, om enig nieuws waar zij was. Nadien haar gaan begroeten in het mortuarium, een echte trauma voor ons...maanden durfde ik niet in een donkere kamer gaan omdat ik haar beeld voor mijn ogen zag, en soms nog steeds! Wij praten nog steeds over haar en niemand die ons kan helpen!
  • Janin Vandermaelen

    5 jaar geleden
    Een familielid, brandweerman hoofdkazerne Brussel, heeft die dag in de Brusselse metro, met beide voeten in het menselijk leed en afgerukte ledematen gestaan. Tot een paar maanden nadien had hij het erg moeilijk. Maar korte tijd nadien stond hij er weer : paraat, gemotiveerd, op de tanden bijtend maar doen waarvoor hij gekozen heeft. Dat zijn de helden pur zang.
  • Smets Andreas

    5 jaar geleden
    denk niet dat hij brokstukken van mensen in het metrostel gaan oprapen is zoals de brandweermannen
  • mie vandenbosch

    5 jaar geleden
    meer dan 15 jaar bij de spoorwegpolitie gewerkt, mensen moeten bij elkaar rapen, stukken van ledematen proberen terugvinden waarbij de persoon die bij het ongeluk betrokken was, nog half bij bewustzijn, de laatste woorden spreekt, zelfmoordsituaties, mensen letterlijk van de bestuurderspost schrapen, 1001 onmenselijke dodelijke situaties. amper bijstand van oversten. dode mensen: is uw job: geef het een plaats en hup naar het volgende drama, dat was de werkmethode, veel veranderd blijkbaar
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    Ik begrijp de man heel goed, ik durf sinds de aanslagen ook niet meer naar Brussel. Toen ik dat in het begin toch deed heb ik een paar keer angst- en paniekaanvallen gehad op weg naar Brussel. Ook met de rellen in Brussel was ik doodsbang. Na een aanval van hyperventilatie in de auto op weg naar het werk heb ik mijn baas gebeld dat ik mij niet goed voelde en ben terug naar huis gegaan en naar mijn huisarts. We schrijven januari 2017; ik ben tot op vandaag de dag nog steeds niet aan het werk.