Een vrouw houdt tijdens een katholieke mis in Quezon in het noordoosten van Manila het portret omhoog van een dierbare die het slachtoffer geworden is van Dutertes nietsontziende drugsoorlog.
Volledig scherm
Een vrouw houdt tijdens een katholieke mis in Quezon in het noordoosten van Manila het portret omhoog van een dierbare die het slachtoffer geworden is van Dutertes nietsontziende drugsoorlog. © AP

Filipijnen stappen jaar na aankondiging officieel uit Internationaal Strafhof

De Filipijnen stappen een jaar en drie dagen na de aankondiging officieel uit het Internationaal Strafhof (ICC). Het land stapt zondag 17 maart uit het ICC. Het Strafhof onderzoekt mogelijke misdaden tijdens de drugsoorlog van president Rodrigo Duterte.

6 reacties

  • Rudy De Volder

    5 jaar geleden
    Ik woon ook in de Filipijnen en ik kan alleen maar bevestigen dat wat Dirk Kerkhof zegt. Vroeger vielen hier in Davao veel meer drugsdoden door mensen waarvan de stoppen doorsloegen door drugs en ook door afpersing en corruptie. Dat hoor ik hier van iedereen. Drugsbaronnen regeren over heel de wereld boven de politie. Duterte zijn schrikbewind lijkt me het enige middel dat ertegen werkt en nog geen klein beetje.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Groot gelijk.
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Dirk Kerkhof. dikke zever vertel je. Duterte heeft 16 miljoen aanhangers op een bevolking van 120 miljoen. Dat noem jij een grote meerderheid. Dat noem ik een grote minderheid. Het is niet veiliger geworden. integendeel. nu worden mensen gewoon op straat afgeknald. 38 journalisten alleen al tijdens Dutertes periode Moord Brigades maken nu het land onveilig. Duterte heeft enkel de kleine druggebruiker aangepakt maar geen enkele grote waaronder zijn zoontje.
  • Luc De Clip

    5 jaar geleden
    En hoeveel duizenden stierven er ginds alleen al door de drugdealers en gebruikers?
  • Dirk Kerkhof

    5 jaar geleden
    Ik woon in de Filippijnen en ik constateer sedert president Duterte de macht heeft: 1. Veel minder corruptie dan vroeger - 2. De drug strijd was 100% nodig,:vroeger bestuurden de druglords het land via omgekochte politiekers - 3. Dat er doden vallen bij die druglords en pushers is normaal - die mensen zijn ook geen doetjes. 4. Klachten bij het ICC worden ingediend door de opositie die in hier in het land zelf niet aan bod komt. 5. De grote meerderheid van de mensen staat achter de president!