BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vandeurzen lanceert actieplan beroertezorg: gespecialiseerde ziekenhuizen krijgen erkenning

Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen lanceert een Vlaams actieplan beroertezorg. Dat zorgt onder meer voor een specifieke erkenning voor ziekenhuizen met een gespecialiseerde afdeling.

8 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Ludo Bruggeman ,mijn dochter en schoonzoon hebben mij bij voorval in de wa-gen gedragen en zelf naar hospitaal gebracht en dan het korst nabij zijnde ,niet dat 20 km verder ligt als men ambulance zou gebeld hebben(aangewezen door lobby gedoe) en het te laat zou geweest zijn als ik mijn dochter moet geloven.Een mens heeft geen prioriteit ,geld heeft prioriteit zoveel zelfs dat men liever je 20 km on-nodig verder zou brengen terwijl een hospitaal en hulp korter bij is.
  • Ludo Bruggeman

    5 jaar geleden
    Jullie kunnen deze diagnose zonder dokter ook meteen maken en meteen de hulpdiensten bellen. Zoals Raf al aangeeft de tijd speelt een heel cruciaal rol voor ons of we de dag halen of niet. mijn diagnose mag iedereen weten ik ben opgegeven als het nu weer gebeurd is de kans klein dat ik er niet meer doorkomt. de hersenen zijn zodanig beschadigt en ja ik heb altijd gesport en gezond geleefd. Maar dit is nu de realiteit.
  • adam naaktgeboren

    5 jaar geleden
    Ik dacht dat een arts nog altijd een goede anamnese moest doen en een uitgebreid klinisch onderzoek alvorens een (voorlopige)diagnose te stellen. Ook de maatregel van De Block van het dichtstbijzijnde ziekenhuis is dan niet meer van toepassing of moet er weer achter gesloten deur beslissingen in het staatsblad verschijnen?
  • Heidi Werbrouck

    5 jaar geleden
    Dan mag hij eens uitleggen, want tijd IS belangrijk, hoe het komt dat je door zijn beleid (en dat van De Block) naar een ziekenhuis moet dat 30 km verderop ligt dan het dichtstbijzijnde om bepaalde diagnostiek te laten uitvoeren.
  • Ilse Van Boxstael

    5 jaar geleden
    En welk personeel gaan ze op die afdeling zetten? Diegenen die ze nu al niet meer vinden..? En krijgt dit personeel dan ook eindelijk eens (buiten een premietje) de verloning tav de verantwoordelijkheid die ze dragen...of is dit (terug) enkel voor dokters..?